Jubileumot ünnepeltek Mözsön

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Mözsi Német Nemzetiségi Klub 2016. szeptember 3-án ünneplte fennállásának 25. évfordulóját. A rendezvény a helyi kitelepítési emlékműnél kezdődött. Itt a Mözsről elhurcoltakról emlékezek meg, azokról, akiknek még az „új hazában” is fontosak voltak a gyökereik és akik minden erejükkel segítették az itt maradt közösséget a hagyományok, a kultúra ápolásában. A megemlékezés koszorúzással végződött.

megemlekezes-az-emlekmunel

Ezután az ünneplő közösség a mözsi római katolikus templomba vonult, ahol Sebestyén-Molnár Árpád nagydorogi plébános celebrált német nyelvű hálaadó szentmisét. A misét követően a jubileumi program a művelődési ház szabadtéri színpadán folytatódott. Koleszár Ferencné, a Mözsi Német Nemzetiségi Klub elnökének segítségével visszaemlékezhettünk a klub 25 éves fennállásának legfontosabb tevékenységeire, eseményeire, pillanataira.

mozsi-nemet-nemzetisegi-klub-enekkara

Appelshoffer Ágnes, Tolna város polgármestere és Krémer György, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata szekszárdi regionális irodájának vezetője, valamint a Landesrat, azaz a Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsának nevében Fazekasné Gombár Mónika, az ének szekció elnökhelyettese köszöntötte a jubiláló klubbot és a megjelenteket.

koszonto-fazekasne

A kulturális program a meghívott ének- és tánccsoportok műsorával folytatódott. A közös ünneplésben részt vett a Tolnai Német Nemzetiségi Baráti Kör énekkara, a szekszárdi Mondschein Kórus Egyesület és a Németkéri Német Nemzetiségi Tánccsoport. Az ünnepi műsort a házigazda énekkara zárta.

_nad2982

A művészeti csoportok fellépése után az ünnepség vacsorával és bállal zárult. Az este fergeteges hangulatáról a szuloki Silber Buam zenekar gondoskodott.

Koleszár Orsolya – Koleszár Krisztina

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo