„Étel kerekeken“: BMI-kisbuszt vehetett át Vértesboglár

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A csaknem ezer lakost számláló bakonyi falu, Vértesboglár is úgynevezett BMI-kisbuszt vehetett át október 27-én. Számos település német nemzetiségi önkormányzatához hasonlóan a vértesboglári is pályázott nyújtott be a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatához, hogy a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) által finanszírozott, „Étel kerekeken” elnevezésű program keretében kisbuszhoz juthasson.

vertesboglar-kisbusz1

A sikeres pályázat útján beszerzett jármű elsődleges feladata az lesz, hogy azzal a helyi idős, segítségre szoruló embereknek ételt szállítsanak, őket orvoshoz vigyék, vagy épp a bevásárlás utáni cipekedésüket – és általában a mindennapjaikat – megkönnyítsék – számolt be Bauer Jánosné, a település német nemzetiségi önkormányzatának elnöke.

vertesboglar-kisbusz10

Az új Opel Vivaro kisbusz kulcsait Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke adta át Bauer Jánosnénak. Az eseményt a helyi német nemzetiségi kulturális együttesek – az asszonykórus és a tánccsoport – műsora színesítette.

vertesboglar-kisbusz5

Bauer Jánosné elnökasszony elmondása szerint a buszt azonnal be is vetik: a mindennapos szolgálata mellett hamarosan hosszabb útra is készülnek vele, hiszen rövidesen egy vértesboglári delegáció utazik vele Németországba, a falu testvértelepülésére.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo