Hangulatos évzárás Budapesten




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Ebben az évben a Fővárosi Német Önkormányzat adventi ünnepségét december 5-én rendezték meg, és ezzel egybekötve átadták az idei Budapesti Németségért kitüntetést. Az ünnepség a Lohr Kapelle által játszott magyarországi németek himnuszával kezdődött.

imgp9698

Bárkányi Judit elnök asszony nyitóbeszédében hangsúlyozta annak fontosságát, hogy problémák esetén megkeressék és segítsék egymást az önkormányzatok, valamint a kerületi programokon való részvételt.

A Budapesti Németségért 2016
kitüntetést Ott Sebőnek adták át a magyarországi közösségben illetve a hagyományőrzés terén nyújtott munkájáért. 1932-ben született Soroksáron egy sváb származású családba. Élete folyamán sok mindent megélt. Édesanyja naplójából a díjazott közreműködésével könyvet adtak ki magyar és német nyelven is. Több nemzetiségi egyesületet alapított, fontos szerepet játszott a felmenők kutatásában és még máig ápolja a német-magyar kapcsolatokat.
(Olvassa el itt a német nyelvű laudációt >>>)

imgp9711

Ezután a közönség az idén a fennállásának 20. évfordulójukat ünneplő Lohr Kapelle karácsonyi műsorát hallhatta. Repertoárjukból sváb, de amerikai jazzdarabokat is játszottak. Természetesen nem hiányozhattak a klasszikus és karácsonyi dalok sem.

imgp9744

Végezetül Bárkányi Judit megköszönte a jó együttműködést Mayer Évával, az önkormányzat előző elnökével, a Neue Zeitunggal és a Zentrummal, és ugyanezt reméli a jövőre nézve is.

Blandl Helga

Ajánlott hírek