Babarcon látható a Blickpunkt-vándorkiállítás




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Jó hangulatban búcsúztatták a Babarci Német Nemzetiségi Tánccsoport tagjai az óévet. A csoport egy igen sikeres esztendőt tudhat maga mögött, amelynek csúcspontját minden bizonnyal az ősszel tartott 35 éves jubileumi ünnepség jelentette.

imgp0530

December 30-án összejöttek a táncosok, hogy forralt bor mellett és süteményeket eszegetve egy kis időt töltsenek el együtt, illetve hogy megtekintsék a Blickpunkt 2016 verseny képeit. A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár vándorkiállítása jelenleg a csoport egyesületi házában látható. Az összeállításban magyarországi német témájú képek szerepelnek az egész országból. A kiállítás Babarcon történő bemutatását elsősorban az indokolta, hogy több babarci képet is tartalmaz. A tánccsoport néhány tagja, magánszemélyek és a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat is sikerrel vett részt a Képek versenyén, több különdíjat is odaítéltek nekik, illetve néhány fotó bekerült az aktuális Blickpunkt falinaptárba is.

A Blickpunkt 2016 döntőbe jutott képeiből összeállított vándorkiállítás január közepéig tekinthető meg a csoport székházában (bejelentkezés a 06-69-362-119-es telefonszámon), majd pedig Bólyba utazik tovább.

Ambach Mónika

Ajánlott hírek