60 éves a pécsi Leőwey Klára Gimnázium Német Nemzetiségi Tagozata

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Pódiumbeszélgetéssel, filmbemutatóval és jubileumi svábbállal ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját a magyarországi németség egyik legrégebbi, legpatinásabb iskolája. Az  ünnepségen a maiak mellett nagyon sok régi diák jelent meg, hogy a társakkal közösen idézze fel az alma materben szerzett élményeket.

IMG_5705

A német nemzetiségi közélet meghatározó személyiségei közül sokat érettségiztek a Leőwey német tagozatán. Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke pódiumbeszélgetésen mesélt gimnáziumi éveiről és az intézményben kapott útravaló fontosságáról. A beszélgetést Ambach Mónika, a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ igazgatónője vezette – Englenderné Hock Ibolyát, az iskola egykori tanárát, az MNOÖ oktatási tanácsnokát, Korb Angélát, a magyarországi németek hetilapjának munkatársát, az MNOÖ képviselőjét, Gerner Évát és Arnold Krisztinát, az MTVA német nemzetiségi szerkesztőségének munkatársait, valamint Kerner Lőrinc egykori rádiós újságírót faggatva fiatalkori emlékeikről.

A kerekasztal-beszélgetést 19.00 órától kultúrműsor és svábbál követte. A programon ünnepi köszöntőt mondott Heinek Ottó, valamint dr. Gerner Zsuzsanna, a Német Szövetségi Köztársaság pécsi tiszteletbeli konzulja és dr. Zalay Szabolcs, a Leőwey Klára Gimnázium igazgatója.

Bővebben a Tagozatról >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo