Blickpunkt fotók a Bólyi Általános Iskolában




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Iskolánk egy kétnyelvű nemzetiségi és művészeti iskola, amit a Bólyi Német Önkormányzat tart fenn. Célunk a kiállítással az volt, hogy bemutassuk az egész országból a Blickpunkt versenyre beküldött fényképeket a diákoknak, a tanároknak, a szülőknek és mindenkinek, akiket ez a városunkban érdekel. Kiállítóhelyként pedig az iskola földszinti hosszú és világos folyosóját választottuk, ahol két bejárat is található. A kiállítás megnyitóján néhány diák ráadásul a saját településének viseletében jelent meg. A szülőkkel és tanárokkal együtt megcsodálták a képeket.

IMG_0120

Őseink hétköznapjai és ünnepnapjai, a magyarországi német hagyományok ápolása mindig aktuális témák a német, a német népismeret, a tánc- és a zeneórákon egyaránt. Februárban a tanárok a kiállításnál tartják a népismeret óráikat. A gyerekekkel a fotókról beszélgetnek.

IMG_0096

A szülőföldjükről elűzöttek emlékére című képet, ami a Neue Zeitung különdíját kapta, Handler Ármin készítette, és iskolánk egyik tanárnője, Faluhelyi Bianka küldte be a versenyre.

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár Blickpunkt vándorkiállítása februárban látható a Bólyi Általános Iskolában.

Győriné Meiszter Katalin és Faluhelyiné Hock Mária 
Fotó: Faluhelyiné Hock Mária

Ajánlott hírek