Felhívás a 4. regionális német/nemzetiségi német énekversenyre

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A nagy sikerű korábbi regionális német/nemzetiségi német énekversenyeik után a Kunterbunte Welt civilszervezet (16. kerület) és a házigazda, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör a Raabe-Klett Kiadó és a Gombárdiesel Kft támogatásával kiírja a 4. regionális német/nemzetiségi német énekversenyt.

15875121_10209873888077244_6274391069255553105_o

Időpont: 2017. március 17., péntek 12-18 óra között (Megjegyzés: a kategóriákat különböző időpontokra fogják behívni, hogy lerövidítsék a várakozási időt.)
Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház, Csömör 2141 Vörösmarty u. 1.
Jelentkezési határidő: 2017. február 27.

Az énekversenyt Budapest 4., 15., 16., 17., 18. kerülete és Kelet-Pest megye óvodásainak (1. kategória), 1-2. osztályos tanulóinak (2. kategória), 3-4. osztályos tanulóinak (3. kategória), 5-8. osztályos tanulóinak (4. kategória) és 9-12. osztályos tanulóinak (5. Kategória) rendezik meg. A résztvevők egyénileg vagy csoportban (max. 7 fő) vehetnek részt rajta. Újabb kitétel, hogy egy résztvevő maximálisan egyszer egyéniben és egy csoport tagjaként indulhat.

Énekanyag: Minden résztvevőnek két német vagy magyarországi német dalt kell elénekelnie. Ez lehet két népdal, vagy egy népdal és egy műdal. A dalok „szabadon választottak”, de kapcsolatban kell állniuk az ez évi témával: Berufe und/oder Essen und Trinken ” (foglalkozások / evés és ivás). A dalok szabadon feldolgozhatóak, de felismerhetőnek kell maradniuk. A gyerekeket hangszeresen is kísérhetik, de ez sem előnyt sem hátrányt nem jelent az elbírálás során, viszont a hozzáértő zsűri a legjobb zenei kíséreteket különdíjban részesíti.

Minden résztvevő (akárcsak a múlt években) oklevelet kap és a legügyesebb gyerekeket megajándékozzák! Sok szeretettel várják a gyerekeket, a tanáraikat, a szülőket, érdeklődőket és a német nemzetiségi önkormányzatok tagjait!

A régió német nemzetiségi önkormányzatait is várják, remek alkalom nyílik arra, hogy bemutatkozzanak ill. megismerjék egymást (standot tudnak biztosítani saját kiadású munkáiknak). Az énekversenyről kép- és videóanyag is készül.

Jelentkezés (akárcsak a múlt években) a jelentkezési lap kitöltésével történik, amely elküldhető e-mail-en.

A jelentkezési lap >>>

A felhívás >>>

Kapcsolat és további információk:
Dudás Anikó, Kunterbunte Welt civilszervezet
Tel.: (1) 402-1064
E-mail: dudas.aniko@gmail.com
Weboldal: www.kunterbunt.5mp.eu
Facebbok-olda: facebook/Kunterbunte Welt
Facebook-esemény >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo