Következő állomás: Mosonmagyaróvár

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A mosonmagyaróvári regionális fordulón való indulás jogának megszerzése volt a céljuk azoknak a diákoknak, akik február 11-én részt vettek a német nemzetiségi szavalóverseny budapesti döntőjén. A helyszín ezúttal a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola volt.

IMG_7958

A versenyzőket a Kispesti Német Önkormányzat képviseletében Gáspárné Kerner Anna, a házigazda iskola részéről pedig Berecz Mária köszöntötte. Vinczek György, a kerület alpolgármestere méltatta a diákok teljesítményét, hogy bekerültek Budapest legjobbjai közé és felhívta a figyelmüket a nyelvvizsgák megszerzésének fontosságára.

IMG_7966

A 2. osztályosok táncos programmal kedveskedtek a közönségnek, majd Bárkányi Judit, a Fővárosi Német Önkormányzat elnöke tartott tájékoztatót a verseny lebonyolításával kapcsolatban. Kiemelte az önkormányzat azon törekvését, hogy a fővárosi fordulót mindig egy másik iskolában szervezzék meg, ezáltal lehetőséget nyújtva az oktatási intézménynek a bemutatkozásra.

IMG_7977

A tanulók háromtagú zsűrik előtt adták elő a választott prózaszöveget vagy verset, a március 3-án megrendezésre kerülő regionális döntőbe pedig a két kategória valamennyi korcsoportjából az első két helyezett jutott tovább.

Eredmények >>>

Fotók: Bajtai László

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo