Szavalóverseny a főváros IV. kerületében

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Lelkes diákok gyűltek össze az újpesti Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola és Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolában január utolsó napján, hogy megmérettessék magukat a kerületi német nyelvű vers- és prózamondó versenyen.

IMG_7243

A megjelent tanulókat és kísérőiket Grósz Ágnes, a házigazda iskola igazgatója és Pappné Windt Zsuzsanna, Újpest Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke köszöntötte. A zsűrik tagjainak bemutatkozását az első osztályosok táncos programja követte, majd mindenki elfoglalta helyét a számára kijelölt tanteremben. Az egyes előadásokat négy szempont – kiejtés, hangsúly, szöveghűség és előadásmód – alapján értékelték.

Hogy gyorsabban teljen az idő, amíg a zsűrik döntésére várakoznak, a szervezők büfével kedveskedtek a jelenlévőknek, a tornateremben pedig a Homoktövis Általános Iskola diákjai a Hans Hase című musicalből adtak elő részleteket.

IMG_7330

Részvételéért minden tanuló oklevelet kapott, a helyezettek pedig további ajándékokban részesültek. Mivel a Halassy Általános Iskolában a 2015/2016-os tanévtől nemzetiségi oktatás is folyik, így az 1-2. osztályosok vers kategóriájának nyertese részt vehet február 11-én a német nemzetiségi szavalóverseny budapesti döntőjén, a többi csoport első két helyezettje pedig a nem nemzetiségi iskolák számára rendezett szavalóverseny következő, tavaszi fordulójára kvalifikálta magát.

Grund Lajos

Fotók: Korompai László

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo