Ötödször Kiskőrösön

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

2017. március 20-án 16 órakor került sor Kiskőrösön a Blickpunkt vándorkiállítás megnyitójára, immár ötödik alkalommal. A kiállítást Kiskőrös Város Német Nemzetiségi Önkormányzata nevében Kincses Mihályné az önkormányzat elnöke hívta és szervezte meg, és Grund Lajos, a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ irodavezetője nyitotta meg.

20170320_162911

A kiállításon a Magyarországon élő német nemzetiség életéről készült fényképek láthatók, három kategóriában. Az archív fotók a magyarországi németség kulturális örökségének megőrzéséhez járulnak hozzá, a pillanatképek azt mutatják meg, hogyan ápoljuk hagyományainkat, őrizzük identitásunkat. A képeslapok a nemzetiségi települések szépségre hívják fel a látogató figyelmét.

20170320_155644

A megnyitón rövid műsorral szerepeltek a KEVI Evangélikus Iskola első és negyedik osztályos tanulói, az elsősök műsorát, ill. a negyedikesek táncát Szabóné Tereánszki Nóra és Trepákné Kriskó Eszter tanították be. Ezután Disztl Dominik, a gimnázium 9. A osztályos tanulója szavalata következett. Külön megtiszteltetés volt számunkra, hogy a rendezvényt a Kiskőrösi Alapfokú Művészeti Iskola egykori igazgatója, Albert József, mostani igazgatója, Samu Zsuzsanna valamint tanára, Sáfár Andrea nyitotta meg játékával.

20170320_162121

A kiállítás megnyitóján a KEVI Általános Iskolában, „Az én németórám” címmel meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésére is sor került.
Az 1-4. évfolyam kategóriában I. helyezett Kovács Gábor Csanád, II. helyezett Míg Zétény, III. helyezett Szikszai Amira, az 5-8. évfolyam kategóriában I. helyezett Szőgyi Tamara, II. helyezett Ritter Fanni valamint III. helyezettek Szebellédi Gréta, és Baronik Regina vehettek át díjat, melyet a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ valamint  Kiskőrös Város Német Nemzetiségi Önkormányzata nevében Grund Lajostól vehettek át a díjazottak.

A képek és a diákok rajzai a Művelődési Ház kamaratermében 2017. március 30-ig tekinthetők meg.

Szöveg: Kincses Mihályné

Fotó: Grund Lajos

Rendezvényfotók a VIRA Magazin weboldalán >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo