„Pro Cultura Minoritatum Hungariae” 2017 – Várják a jelöléseket

Forrás: kormany.hu
Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Felhívás a 2017. évi
„Pro Cultura Minoritatum Hungariae” díj – Magyarországi Nemzetiségek Kulturális Tevékenységéért díjra
történő jelölésre

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága felhívást tesz közzé a 2017. évi „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” díjra történő jelölésre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyarországon élő nemzetiségek számára díjat adományoz kulturális, közművelődési tevékenységük elismeréséért. A díjjal emlékérem és díszoklevél jár.

bilobalevel_emlekerem2-510x382

A „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” díj elismerésben olyan Magyarországon élő, elismert nemzetiséghez tartozó személyek, szervezetek részesülhetnek, akik/amelyek kiemelkedő tevékenységet végeztek a Magyarországon élő nemzetiségek körében az anyanyelvű kulturális örökség megtartásáért, fejlesztéséért, s tevékenységükkel hozzájárulnak a Kárpát-medence népeinek együttéléséhez. (Például: a kulturális közélet, a közművelődés, nemzetiségi média, nem hivatásos művészetek, nemzetiségi kultúra mecénása, stb..)

A „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” díj odaítélése a 26/2016. (IX. 8.) EMMI rendelet 2. § (12) bekezdés 4. pont, és 1. melléklet 56/A. pont alapján történik. A miniszteri elismerés átadására a kulturális sokszínűség, párbeszéd és fejlődés világnapja (május 21.) kapcsán kerül sor, amelynek rangját az EMMI által rendezett Nemzetiségi Gála ünnepi programja is biztosítja. A szakmai díjat az emberi erőforrások minisztere adományozza.

A díjak száma legfeljebb a hazánkban elismert nemzetiségek számának megfelelő – 13 db – lehet.

A 2017. évi díjazottakra vonatkozó adatokkal és részletes indoklással ellátott javaslatokat a mellékelt adatlapon 2017. április 25-ig (a közzétételtől számított 30 napon belül) lehet eljuttatni egyidejűleg papír- és elektronikus alakban az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának postai (1884 Budapest, Pf. 1.) és e-mail (titkarsag.nf@emmi.gov.hu) címére.

Az adatlap >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo