A Zentrumra véletlenül találtam rá…



Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár munkáját április 3-tól újabb gyakornok segíti.

Susi Bogen vagyok, a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár új gyakornokaként három hónapot fogok a Magyarországi Németek Házában tölteni. A Zentrumra véletlenül találtam rá egy sétám során.

IMGP1854

Érdekesnek és lenyűgözőnek találtam, hogy egy nemzetiségnek – ami további vizsgálódásaim során nem is bizonyult olyan kicsinek – saját kulturális központja van.

Itteni gyakornokságomat illetően nagy izgalom tölt el, ugyanis a kultúraközvetítés és a hagyományápolás is érdekel, illetve a későbbiekben szeretnék ezen a területen elhelyezkedni. A szászországi Chemnitzi Műszaki Egyetem hallgatójaként tanulmányaim során a történelem múltban és jelenben történő érzékelését és befogadását vizsgáljuk. Az Erasmus+ csereprogram keretében jöttem Budapestre. Az ösztöndíj keretében hét hónapot töltöttem a Közép-európai Egyetemen (CEU) és három hónapig leszek a Zentrumnál gyakorlaton.

Reményeim szerint ez idő alatt során lehetőségem nyílik arra, hogy az identitás és a kultúra sok új aspektusával és területével is megismerkedhessek.

Ajánlott hírek