Ament Éva világa

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Festett mesék címmel nyílt kiállítása a közelmúltban Ament Évának a Kiss Áron Magyar Játéktársaság kiállítótermében, ahol a népi iparművész babaházaiból huszonegy csodálható meg.

IMG_7194

Ament Éva Tárnokon él. 1964-ben Diósberényben született, gyermekéveit Hőgyészen töltötte. Magyarországi német származása révén behatóan ismeri a svábság népi kultúráját is. 1991 óta foglalkozik bútorfestéssel és 2004-től babaházak készítésével is.

A kiállított babaházak 1:10 arányban mutatják be a Tolna megyei Hegyhát, Völgység és Sárköz vidékének házait. Finom és aprólékos munka egytől egyik mind. Váralja, Hőgyész, Diósberény, Gyönk és még számos település ház-, udvar- és lakrészei is bemutatásra kerülnek.

A huszonegy ház elkészítése vagy fél évet vett igénybe, de megérte a kitartó munka, hiszen mindegyik babaház egy saját történetet mesél a múltról, és talán az alkotó játékos világába is bepillantást enged. A házak részletgazdagsága pedig lenyűgözi a látogatót.

A kiállítás június 3-ig tekinthető meg a Kiss Áron Magyar Játéktársaság kiállítótermében (1114 Budapest, Orlay u. 2./b.).

Ambach Mónika

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2019 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo