Köszi Zentrum! :)

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Az elmúlt négy hónapban gyakornokként dolgoztam a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtárban. Nem a napi teendőkben kellett segédkeznem, hanem a Zentrum-Programme im HdU sorozat rendezvényeinek előkészítésében és az utómunkálatokban vettem részt. Már gyakornokságom előtt is többször ellátogattam a programokra, de ez idő alatt természetesen minden rendezvényen ott volt a helyem. Ezért egy dolgot nyugodt szívvel állítok: a programok mindegyike igazán sokszínű és érdekes!

IMGP3582

A rendezvények másnapján egy nehéz feladattal kellett szembe néznem: cikkírás. Eleinte kihívás volt számomra, hiszen nem írtam még gyakran beszámolókat ilyesfajta programokról. Mára igazán motivált lettem, és alig várom, hogy minden nemzetiségi eseményről, amelyen részt veszek, írhassak! Gyakornokságom alatt több cikk jelent meg a Zentrum honlapján szülőfalum, Vértestolna programjairól is. Ezért igazán hálás vagyok, hiszen mindig nagyon jó érzés, ha a falu hírnevét öregbíthetem.

Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszokat az apró-cseprő kérdéseimre, a rendezvényekről, vagy a honlap és a Facebook oldal koordinálásáról. A négy hónap alatt a könyvtárat is sikerült felfedeznem, ahol rengeteg, kisebb-nagyobb kincset találtam! Hatalmas szerencse ért a Zentrumnál, hiszen egy német gyakornokkal is együtt dolgozhattam. Susival sokrétű témákról beszélgettünk, amiből nagyon sokat tudtam tanulni.

Köszönöm a Zentrum egész csapatának, Mónikának, Lalinak, Nándinak és Susinak, hogy mindenben segítettek, támogattak és hogy a gyakornoki időmet egy ilyen remek helyen, remek emberekkel tölthettem!

Bis bald auf Wiedersehen, találkozunk még!

Bach Dorottya

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo