Ovis buli Vértestolnán

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A vértestolnaiak nagy álma valósult meg 1992 januárjában, amikor az óvoda első alkalommal nyitotta meg kapuit a gyermekek számára. A Pünkösd hétvégi szombaton került megrendezésre a Vértestolnai Katicabogár Nemzetiségi Óvoda 25 éves jubileumi ünnepsége. A helybeliek lelkesen, nagy számban vettek részt az rajta, hiszen a legtöbben az elmúlt 25 év során az intézménnyel személyesen is kapcsolatba kerültek: szülőként, dolgozóként, gyerekként. A negyed évszázad alatt csaknem 160 ovis töltötte itt mindennapjait.

IMG_7792

Az óvoda vezetője, Matajszné Goldschmidt Gabriella beszédében hangsúlyozta, hogy kollégái a kezdetektől fogva napjainkig mindig lelkiismeretesen, tudásuk legjavát adva végzik munkájukat, a gyermeket igényeit maximálisan figyelembe véve. Legnagyobb kincsük és erőforrásuk az összetartozás, a közösségért való tenni akarás, megbecsülés és az egymás iránti tisztelet. Ez a kis óvoda példát mutat sok nagyobb településnek, hogy összefogással, akarattal és kitartással sok-sok álom megvalósítható.

A ünnepség délelőtt vette kezdetét, amikor az óvodások, az iskolások, az énekkar, illetve a tánccsoport tudása legjavát bemutatva tették meghitté az eseményt. Harangszókor együtt fogyasztotta el a körülbelül kétszáz résztvevő az ebédet, desszertként az ünnepi tortából lakmározhattak. A délután folyamán, az óvodatalálkozón rég nem látott barátok, szülők és gyerekek beszélgettek egymással boldogan. A 25 év képeiből fotókiállítás is nyílt, egy-egy pillantást vetve rájuk, rengeteg szép emléket idézhetett fel mindenki.

Este hét órától egy fantasztikus utcabál vette kezdetét a Schwab’N’Roll zenekarral, amiből – remélhetőleg – hagyomány lesz a faluban.

Bach Dorottya

Fotó: Kozáriné Szám Csilla

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo