TrachtTag 2017 képekben




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Már harmadik alkalommal kérte a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum) a magyarországi németeket, hogy válasszanak ki egy népviseleti ruhadarabot vagy kiegészítőt, és azt a hétköznapi ruhájukkal összekombinálva – idén április 28-án – egész nap vagy egy napszakban viseljék. Ismét bebizonyosodott, hogy a gyönyörű régi német viselet manapság is hordható.

TrachtTag_2017-01

A TrachtTag ezen felül kiválóan bizonyítja azt is, hogy még mindig létezik egy nagyon erős magyarországi német közösség, amely tagjainak kifejezetten fontos és értékes őseik hagyatéka.

Ezer körüli a Zentrumnak elküldött fényképek száma, de ezen felül videók is érkeztek. A kezdeményezéshez a számos óvoda, iskola, intézmény, egyesület, település mellet sok magánember önállóan is lelkesen csatlakozott. A képek arra engednek következtetni, hogy a TrachtTag igazi népünnepéllyé vált, ami kicsik és nagyok számára egyaránt jó mulatság.

A Zentrum ezúton köszöni mindenkinek a részvételt, és hogy idén is ilyen sokan viselték a gyönyörű magyarországi német népviseletetek darabjait.

Az összes beküldött fotó és videó megtalálható a Zentrum Facebook-oldalán a TrachtTag esemény alatt.
Képgaléria >>>

Az Unser Bildschirm összeállítása a 2017. évi TrachtTagról (2017. május 9-i adásban 15 perc 42 másodperctől) >>>

Ajánlott hírek