„Zentrum-Programme im HdU” 85. alkalommal

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Napsütés, lágy szellő, árnyas fák, sokszínű beszélgetések kiváló jazz-zel fűszerezve. Ilyen környezetben zárult a negyedik rendezvényévad június 7-én a Magyarországi Németek Háza udvarán.
IMGP3552
Ambach Mónika, a Zentrum igazgatónője beszédében összegezte a 2016/2017-es évadot, aminek zárórendezvénye már a 85. volt a sorban 2013 ősze óta.  A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum) programjainak szervezésénél szem előtt tartja, hogy olyan a magyarországi német értéket középpontba állító, tartalmas, különlegességeket bemutató rendezvények kerüljenek megrendezésre, amelyek minél több embert vonzanak a Magyarországi Németek Házába. Az intézmény munkatársai az aktuális évadban ismét több mint ezer vendéget üdvözölhettek. Többek között felolvasóestek, táncház, eladások és kiállítások, valamint egy filmpremier került megrendezésre. A gyerekek német nyelvű bábelőadásokat láthattak. Újfent népszerű volt a Vendégségben a HdU-ban sorozat, amikor magyarországi német települések mutatkoztak be a fővárosban. Az igazgatónő köszönetet mondott minden támogatónak, a kollégáknak, valamint a gyakornokoknak, hogy hozzájárultak a Zentrum-Programme im HdU sorozat sikeréhez.

Ezek után nem volt más hátra, mint egy pohár ital mellett beszélgetni és jazzt hallgatni. A jó szórakozásról kitűnő muzsikusok gondoskodtak: Joe Fritz (klarinét), Marosi Zoltán (harmonika), Molnár Péter (nagybőgő) és Jeszenszky György (dob).

Akinek kedve volt, német nyelvű könyvek között is molyolhatott, hiszen a könyvtár standjánál ingyenesen elvihető példányokat helyeztek ki. A rendezvényteremben pedig megtekinthető volt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő magyarországi német amatőr festők alkotásaiból összeállított tárlat is.

Összességében nagyon jól sikerült az este, mint ahogy a programsorozat teljes évada. Szeptembertől pedig újra várja látogatóit a Zentrum…

További képek >>>

〰〰〰〰〰

Szervező:
Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum)

Támogatók:
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (NEMZ-KUL-EPER-17-0421)

Screen Shot 2017-08-30 at 18.33.35

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo