Ifjúsági menedzserek lettünk!

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Az ötödik YOU.PA-program első modulzáró szemináriumát július 28. és 30. között tartották Bukarestben. A képzés segítségével közép- és kelet-európai fiatalok erősíthetik és fejleszthetik saját szakmai esélyeiket és perspektívájukat. A német Otto Benecke Alapítvány programja három modulból áll, Bukarestben az első került lezárásra.

sdr

A teljes jelenlegi YOU.PA-csapat februárban, Varsóban találkozott utoljára, ezért pénteken nagy volt az öröm, amikor a szeminárium résztvevői megérkeztek a hotelba. A dolgos hétvégét az elmúlt időszakban tanultak megbeszélésével kezdtük, illetve elvégeztük az utolsó simításokat a prezentációkon. Szombat délelőtt komolyra fordult a hangulat, hiszen a vizsga következett: minden résztvevőnek előadást kellett tartania egy általa választott témáról: a gyakornokságról, az önkéntességről vagy egy oktatási projektről. Nagyon sokszínű prezentációkat hallhattunk, hiszen a csapat nyolc különböző országból gyűlt össze (Horvátország, Lettország, Moldova, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Csehország és Magyarország) és mindenki más-más iránt érdeklődik a német nemzetiségi témakörben.

bty

A rövid ebédszünetet a második modulra való felvételi vizsgák követték, ahol majd docensnek tanulhatunk. Ezzel párhuzamosan egy workshopon is részt vettünk, amelyen az együttműködés és konfliktuskezelés kapta a főszerepet. A délután nagyon hasznosnak bizonyult, hiszen ezekről a témákról már sokat tanulhattunk, de most a gyakorlatban is kipróbálhattuk az elsajátított praktikákat. Természetesen egy Bukarest-városnézés sem maradhatott ki a programból, három korábbi résztvevő jóvoltából kicsit közelebbről is megismerhettük a román fővárost, és kikapcsolódhattunk a fárasztó nap után.

Még a vasárnapi elutazás előtt sor került az „Ifjúsági menedzser” bizonyítványok kiosztására. Dr. Lothar Theodor Lemper, az Otto Benecke Alapítvány elnöke adta át ünnepélyesen a megszerzett okleveleket. Ezzel véget ért a szeminárium, de a YOU.PA-program természetesen folytatódik, hiszen docensek is szeretnénk lenni!

Bach Dorottya

Fotó: Hanna Klein

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo