Európa-nap és tanévnyitó Budapesten

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Német nemzetiségi önkormányzatok képviselői, iskolások, óvodások, szülők, valamint meghívott vendégek és érdeklődők gyűltek össze szeptember 29-én a Német Nemzetiségi Gimnázium tornacsarnokába, a Fővárosi Német Önkormányzat hagyományos őszi rendezvényére. A Budapesti Németek Európa-napján a fővárosi német iskolák és óvodák ünnepélyes tanévnyitóját is megtartották.

20170929_171940

Ünnepi beszédet mondott Wolfart Jánosné, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Oktatási Bizottságának tagja és Andreas Neidhart, a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának (ZfA) koordinátora. Az ünnepség színes kulturális programjáról a házigazda oktatási intézmény kórusa és tánccsoportja, a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium táncosai, a Szentmihályi Játszókert Óvoda német nemzetiségi „Teknős” csoportja, valamint a Piros Iskola és a Teleki Blanka Általános Iskola diákjai gondoskodtak

20170929_175011

Az Európa-nap csúcspontja „Az év német pedagógusa 2017” díj átadása volt, melyet idén négy, a munkájuk iránt elkötelezett tanár vehetett át: Varga Istvánné, Kuzmáné Heé Mónika, Borostyánkőy Ágnes és Jakus Enikő. Nem kevésbé volt ünnepélyes a Tamási Áron Iskola (Molnár Kinga, Vas Gréta, Bácskay Tamara, Molnár Illés) és a DNG (Szabó Alexandra, Kóczán Nikolett, Hopp Márton, Agócs Norbert, Dobó István Gergely, Samu Alexandra, Balog Nóra, Buffham Nicolas, Nadj Dorottya, Reisch Emese) azon diákjainak köszöntése, akik ebben a tanévben nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjban részesülnek.

Az év német pedagógusa díjjal kitüntetett tanárok laudációi >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo