Piroska és a vicces farkas

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Mindig jó a hangulat, ha a Magyarországi Németek Házában gyerekrendezvényt tart a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár. A Zentrum-Programme im HdU keretében október 7-én bábszínházi előadást láthatott a nagyérdemű. Boglári Tamás, a Magyarországi Német Színház művésze Piroska és a farkas történetét mesélte el a gyerekeknek.

IMGP4411_2

A fiatal közönséget láthatóan magával ragadta az előadás. A jól ismert történetnek most egy igazán humoros feldolgozását élvezhették. Piroska és a vadász is vicces figurák voltak, de esélyük sem volt, hogy a farkason túltegyenek. A bundás fenevad egy divatos piros szemüvegben illegette magát, hogy mindenkit jobban lásson és természetesen, ahogy az ismeretes, nagyon éhes is volt. De ahogy az a mesékben lenni szokott, a rossz elbukik és a jó elnyeri jutalmát.

Ahogy mindig, most is német nyelvű volt az előadás, de hogy mindenki követni tudja az eseményeket, az előadó rövid szövegrészeket magyarul mondott el. A műsor után a gyerekek egészen közelről is megnézhették a bábokat.  Az hogy bepillanthatnak a színfalak mögé, midig nagyon felvillanyozza őket.

A Zentrum ezekkel az előadásokkal nemcsak a kicsik nyelvi fejlődését szeretné segíteni, hanem lehetőséget is kíván nyújtani a családoknak, hogy a szülők és a gyerekek együtt szórakozhassanak. Az eddigi tapasztalatok azt támasztják alá, hogy kicsik és nagyok egyaránt szívesen jönnek a HdU-ba.

További képek >>>

〰〰〰〰〰

Szervező:
Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum)

Támogatók:
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Emberi Erőforrások Minisztériuma
(NEMZ-KUL-EPER-17-0421)

Screen Shot 2017-08-30 at 18.33.09

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo