Ismét mozgalmas időszakot tudhat maga mögött a Saarer Tanzgruppe



Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Saarer Tanzgruppe ezen bejegyzésben szeretne mindenkit tájékoztatni az előző negyedév legfontosabb eseményeiről a tánccsoport életében, vagyis arról, mi történt velük augusztus óta.

Csoportunk ebben az évben is meghívást kapott a Karpatendeutsche Jugend „Jugendfest” elnevezésű programjára, amely minden év augusztusában kerül megrendezésre. Mivel ez egy jó lehetőség arra, hogy régi barátainkkal találkozzunk, és újabb csoportokat ismerjünk meg, szívesen elfogadtuk a meghívásukat.

21430451_1343367579106608_1661615761668615038_n

Így hát augusztus 12-én útra kelt a 3-4.-es csoport Drienica/Felsősom irányába. A délután folyamán a strandfürdőben bőven volt alkalom arra, hogy összeismerkedjünk a többiekkel. Annak ellenére, hogy az időjárás-előrejelzés semmi jóval nem kecsegtetett, mindenki nagyon várta már az esti gálaműsort. A programban négy ország, Szlovákia, Románia, Lengyelország és Magyarország csoportjai léptek fel, azonban a hétvégén nemcsak a táncnak, hanem a zenének is fontos szerep jutott. Három különböző stílusú zenekarral ismerkedhetett meg a közönség, akik a szakadó eső ellenére is tökéletes buli hangulatot teremtettek.

Következő nagyobb eseményünk a szári szüreti, vagyis a Szári Napok voltak, ahol péntektől vasárnapig szórakozhattak a falubeliek. A pénteki napon a falu apraja-nagyja szórakozhatott a vetélkedőn különféle szellemi és ügyességi feladatokban. A szombat a felvonulás és a bál napja volt. Büszkék lehetünk utánpótlás csoportjainkra, mert sok „szenvedősebb” év után egy teltházas szüreti bált szerveztek, ahol a későn érkezők már leülni sem tudtak, de nem is akartak, hisz a Saarer Musikanten senkit nem hagyott ücsörögni új slágereiknek köszönhetően. Aki vasárnapra programot keresett, az a szabadtéri színpadhoz mehetett, ahol kora délutántól kulturális műsor szórakoztatta az érdeklődőket, majd az este főszereplői ismét a Saarer Musikanten zenészei voltak.

22279933_1370565683053464_5697079085087342126_n

Éves programunk egyik biztos pontja a schattendorfi fellépésünk, amely idén sem maradhatott ki, így szeptember 27-én a Saarer Tanzgruppe 3-4. csoportja ismét ellátogatott Ausztriába. A helyiek régi barátokként fogadtak minket, a felvonulás alatt sok ismerős arc köszönt vissza a tömegből, akiket táncosaink meg is táncoltattak gyorsan. A Sonnenhof vendégei mosolyogva vártak a táncosok fellépését, ahol az energikus sváb polkák közben felcsendült egy-két szívhez szóló népdal is. Az ismerős daloknál pedig boldogan énekelt a közönség is. A fellépést idén is bál követte, ahol a Saarer Musikanten húzta a talpalávalót.

Október fontos eseménye a Móri Bornapok voltak, ahol csoportunk legidősebbjei képviselték Szárt. Ezúton is köszönjük a meghívást az Edelweiß tánccsoportnak, hogy részt vehettünk ezen a nagy volumenű eseményen. A hivatalos fellépések sorát csoportunk nyitotta meg, majd az esti blokkban is bemutattuk néhány táncunkat. Napközben táncosaink fel-felfedezték a helyi pincék kulináris kínálatait. Nagy örömünkre szolgált, hogy ezen a fellépésen fordult a kocka és a „kicsik”, a Saarer Drei kísérte csoportunk „nagy öregjeit”.

November hónaptól már ritkulnak a fellépések, de nálunk ilyenkor sincs lazsálás, már folynak az előkészületek a következő évi Táncbemutatóra, hiszen tánccsoportunk jövőre jubilál és előttünk áll még az összetartás is.

Nagy Viktória
Fotók: Saarer Tanzgruppe

Ajánlott hírek

Megjelentek az első világháború centenáriumához kapcsolódó pályázatokMegjelentek az első világháború centenáriumához kapcsolódó pályázatok



Nyilvánosságra hozták az első világháború centenáriumához kapcsolódó pályázatokat, amelyek meghirdetésével és koordinálásával a Magyarország Kormánya által létrehozott Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság a XX. Század Intézetet bízta meg. A 2014-től 2020-ig