Magyarországi német vagy. Vállald!

Forrás: LdU

Kedves magyarországi német honfitársaink!

Népcsoportunkat 2014 óta szószóló képviseli az Országgyűlésben. Figyelemre méltó előrelépéseket tettünk ez idő alatt, és ez jelentős mértékben az ő munkájának is köszönhető. Ritter Imre határozottan kiállt a nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek munkája állami támogatásának érdemi megemelésért. Lobbitevékenysége és közel 50 felszólalása révén a plenáris üléseken folyamatosan felhívta a pártok és a törvényhozás figyelmét nemzetiségünk ügyeire.

logo_ungarndeutsch_kicsi_cmyk

Egyértelműen világossá vált számunkra azonban az is, hogy hol vannak a szószólói mandátum határai: Egy szószóló nem terjeszthet elő törvényjavaslatokat, a kormányzat ellenőrzésében korlátozottak a lehetőségei, mint ahogy az üléseken is csak néhány témakörben szólalhat fel. Sok mindenre csak a Házbizottság, illetve a nemzetiségi bizottság jóváhagyásával van lehetősége.

Most újra választásokra készülünk és esélyünk van arra, hogy immár országgyűlési képviselőt juttassunk az Parlamentbe. Egy képviselőt, aki törvények megalkotását vagy módosítását kezdeményezheti. Aki számon kérheti a Kormányt és minden nekünk fontos kérdésben felemelheti a szavát – függetlenként, pártok felett állva, népcsoportunk iránt elkötelezetten!

Miért válasszuk hát a bonyolult kerülőutat, ha egyenesen is célba juthatunk?!

A német nemzetiségi választói névjegyzék kézen áll: Iratkozzatok fel rá, hogy 2018-ban a Német Listára szavazhassatok! Megérdemeljük, hogy saját jogunkon és egyenrangúan képviseltessük magunkat a Parlamentben!

Képviselőnk azért fog dolgozni, hogy

  • gyermekeinket jó színvonalú és általunk működtetetett óvodákban és iskolákban neveljék többnyelvű és több kultúrában otthonosan mozgó, öntudatos magyarországi németekké;
  • egyesületeink, művészeti csoportjaink kulturális örökségünk ápolásában végzett munkáját elismerjék, ne ütközzenek állandóan bürokratikus akadályokba;
  • a német önkormányzatok visszakapják véleményezési, egyetértési jogaikat;
  • zavartalanul ápolhassuk kapcsolatainkat a német nyelvterülettel.

Itt az idő! Népcsoportunk jövőjéért:
Német Lista – vállaljuk!

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2017 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo