Magyarországi német vagy. Vállald!

Forrás: LdU

Kedves magyarországi német honfitársaink!

Népcsoportunkat 2014 óta szószóló képviseli az Országgyűlésben. Figyelemre méltó előrelépéseket tettünk ez idő alatt, és ez jelentős mértékben az ő munkájának is köszönhető. Ritter Imre határozottan kiállt a nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek munkája állami támogatásának érdemi megemelésért. Lobbitevékenysége és közel 50 felszólalása révén a plenáris üléseken folyamatosan felhívta a pártok és a törvényhozás figyelmét nemzetiségünk ügyeire.

logo_ungarndeutsch_kicsi_cmyk

Egyértelműen világossá vált számunkra azonban az is, hogy hol vannak a szószólói mandátum határai: Egy szószóló nem terjeszthet elő törvényjavaslatokat, a kormányzat ellenőrzésében korlátozottak a lehetőségei, mint ahogy az üléseken is csak néhány témakörben szólalhat fel. Sok mindenre csak a Házbizottság, illetve a nemzetiségi bizottság jóváhagyásával van lehetősége.

Most újra választásokra készülünk és esélyünk van arra, hogy immár országgyűlési képviselőt juttassunk a Parlamentbe. Egy képviselőt, aki törvények megalkotását vagy módosítását kezdeményezheti. Aki számon kérheti a Kormányt és minden nekünk fontos kérdésben felemelheti a szavát – függetlenként, pártok felett állva, népcsoportunk iránt elkötelezetten!

Miért válasszuk hát a bonyolult kerülőutat, ha egyenesen is célba juthatunk?!

A német nemzetiségi választói névjegyzék készen áll: Iratkozzatok fel rá, hogy 2018-ban a Német Listára szavazhassatok! Megérdemeljük, hogy saját jogunkon és egyenrangúan képviseltessük magunkat a Parlamentben!

Képviselőnk azért fog dolgozni, hogy

  • gyermekeinket jó színvonalú és általunk működtetetett óvodákban és iskolákban neveljék többnyelvű és több kultúrában otthonosan mozgó, öntudatos magyarországi németekké;
  • egyesületeink, művészeti csoportjaink kulturális örökségünk ápolásában végzett munkáját elismerjék, ne ütközzenek állandóan bürokratikus akadályokba;
  • a német önkormányzatok visszakapják véleményezési, egyetértési jogaikat;
  • zavartalanul ápolhassuk kapcsolatainkat a német nyelvterülettel.

Itt az idő! Népcsoportunk jövőjéért:
Német Lista – vállaljuk!

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo