Új iskolai tankonyhát avatott a Bólyi Általános Iskola

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Régi vágya teljesült a gyerekeknek, tanároknak, szülőknek és a fenntartónak, amikor 2017. november 16-án felavattuk az új tankonyhát, kultúrműsorral, beszédekkel és finomságok kóstolásával. A projektet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta a nemzetiségi kiegészítő működtetési pénzeszközökből. Így sikerült 6 millió forintot nyernie a Bólyi Német Önkormányzatnak az általa fenntartott óvodának és iskolának. Az óvodában az udvari játékokat tették rendbe, az iskolában pedig konyhát létesítettek. Sokat köszönhetünk  Bóly Város polgármesterének is.

konyha - 2

Azért volt nagy szükségünk a tankonyhára, mert a technika tantárgy tanterve ételkészítést is tartalmaz, a német népismeret tantárgy keretén belül lehetőség nyílik hagyományos ételek főzésére és természetesen szeretnénk megtanítani a gyerekeket az egészséges ételek elkészítésére és az ünnepi, ízléses asztalterítésre is. Szívesen sütnek, főznek a tanulók ünnepi alkalmakkor, karácsonykor, farsangkor is.

konyha - 1

Az elkészült gyönyörű konyhánkat minden eszközzel felszerelve adtuk át az ifjú generációnak. Két főzőszigeten négy ceránlapos főzőhely, beépített sütők, mosogatógép, hűtőszekrény várja a gyerekeket. Digitális táblával, asztalokkal, székekkel is felszereltük a termet, hiszen a gyakorlaton túl az elméleti részeket is meg kell tanulniuk a diákoknak.

konyha - 4

Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen módon segített a projekt megvalósításában.

Győriné Meiszter Katalin

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo