Ez most egy nemzetiségpolitikai kérdés

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata országos német listával indul az idei országgyűlési választásokon. Heinek Ottó, az MNOÖ elnöke és Ritter Imre, a magyarországi németek parlamenti szószólója voltak január 24-én a Zentrum vendégei a Magyarországi Németek Házában, és ismertették a magyarországi németek választási programját.

IMGP5460

- Ez most egy nemzetiségpolitikai és nem pártpolitikai kérdés – mondta a listavezető Ritter Imre és hangsúlyozta, hogy a magyarországi németség jövőjéről van szó. Kiemelte azt is, hogy képviselőként a nemzetiség érdekeit fogja szem előtt tartani és a pártérdekektől függetlenül jár majd el. A nemzetiségi politikus képviselőként többek között törvényjavaslatokat terjeszthet elő, valamennyi témakörben felszólalhat, és a nemzetiség hatékonyabban ellenőrizheti a mindenkori hatalmat.

IMGP5467

Heinek Ottó elmondta, hogy az elmúlt években, főleg mióta szószólója van a németeknek, emelkedett a nemzetiség anyagi támogatása. Azonban vannak területek, mint például a beruházások, ahol még jelentős változásnak kell bekövetkeznie. Például a nemzetiségi önkormányzatok által átvett oktatási intézmények épületeit sok esetben renoválni vagy bővíteni kellene. A költségvetésük viszont csak a mindennapi kiadások fedezésére elegendő.
AZ MNOÖ lényegre törően foglalta össze választási programját, aminek megvalósításáért a képviselő tenni fog. Ezek a területek az oktatás, a kultúra és hagyományápolás, az önkormányzatiság és a német nyelvterületekkel való kapcsolattartás.

Hogy a választópolgár április 8-án szavazhasson a német listára, március 23-ig kérnie kell felvételét a nemzetiségi névjegyzékbe (aki ezt a legutóbbi választások előtt megtette, annak regisztrációja továbbra is érvényes).

Az Ungarndeutsch. Steh’ dazu! (Magyarországi német vagy. Vállald!) kampányszlogen, nemcsak a választáson való részvételre, hanem a német identitás vállalására is buzdít. Ebben a választásokon való együttes fellépés és a parlamenti képviselő sikeres megválasztása egy fontos mérföldkőnek számítana.

Bővebben itt tájékozódhat: www.wahl2018.hu

〰〰〰〰〰

Szervező:
Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum)

Támogatók:
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Emberi Erőforrások Minisztériuma (NEMZ-KUL-18-0398)

Screen Shot 2017-08-30 at 18.33.35

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo