Arannyá változott a szalma a HdU-ban

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Zentrum-Programme im HdU sorozat programkínálatában rendszeresen szerepelnek gyerekműsorok. Február 10-én a gyerekek Tűzmanócska történetét ismerhették meg a Magyarországi Németek Házában.

IMGP5531

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár munkatársai fontosnak tartják, hogy családokat is a HdU-ba invitáljanak. Egyrészt így szeretnék bővíteni a közönség körét, másik céljuk pedig a német anyanyelv elsajátításának segítése.

A Grimm fivérek klasszikus meséjét Paula Donner és Boglári Tamás, a Magyarországi Német Színház művészei marionettek segítségével adták elő. A darabot németül játszották, a gyerekeknek csak ritkán volt szüksége magyar nyelvű segítségre. A történet a meggondolatlan beszéd veszélyeiről szólt, és arról, hogy a gonoszság ellen soha nem szabad feladni a harcot. Az is kiderült, hogy a mesékben a széna arannyá változhat.

A két színész remekül kiegészítette egymást és nagy tapsot kaptak. Az előadás után pedig, ahogy az már szokás, a gyerekek közelebbről is megnézhették a szépen kidolgozott bábokat.

am

 További képek >>>

〰〰〰〰〰

Szervező:
Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum)

Támogatók:
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Emberi Erőforrások Minisztériuma (NEMZ-KUL-18-0398)

Screen Shot 2017-08-30 at 18.33.09

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo