Emberek a kampány mögött: Jordán Blanka

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Nap mint nap számos információval szembesülünk a választásokkal kapcsolatban. De hogy vélekednek az ügyről, milyen tapasztalatokkal rendelkeznek azok, akik a háttérben, úgynevezett véleményvezérekként dolgoznak?

JORDÁN BLANKA, a Magyarországi Német Fiatalok Közösségének (GJU) elnöke

„A nagy létszámú magyarországi német közösségből én magam elsősorban a fiatalokat tudom elérni. Megpróbálom felhívni a figyelmüket a választásokra, és teszem ezt mindenekelőtt a GJU-s kapcsolati háló és a szervezet programjainak segítségével. A GJU előszilveszteri buliján és a közelmúltban szervezett labdarúgótornán például standot állítottunk fel, megadva a lehetőséget a regisztrációra és az esetleges kérdések feltevésére. Természetesen ezen túl is igyekszem a különböző programok résztvevőit a parlamenti választásokról tájékoztatni, és online platformokat és a közösségi médiát is használom-használjuk a cél eléréséhez. Fontosnak tartom, hogy egyre többen tisztába kerüljenek a német nemzetiségi választások lényegével, valamint azzal, hogy siker esetén mindnyájan nyertesek leszünk.

Jordan_wahl2018

Sajnos a fiatalok többsége nem sokat tud a választásokról, nem is érdekli őket túlságosan a politika. Muszáj például folyamatosan hangsúlyoznunk, hogy a mi magyarországi német képviselőnk pártoktól függetlenül áll majd ki a mi érdekeinkért. Onnantól kezdve azonban, hogy sikerült egyszer felkeltenünk a fiatalok figyelmét, már nagyon nyitottak és még több információt szeretnének a témával kapcsolatban. Bízom benne, hogy képesek leszünk kellőképp összefogni és tudunk élni a lehetőséggel!”

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo