Emberek a kampány mögött: Tillmann Péter

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Nap mint nap számos információval szembesülünk a választásokkal kapcsolatban. De hogy vélekednek az ügyről, milyen tapasztalatokkal rendelkeznek azok, akik a háttérben, úgynevezett véleményvezérekként dolgoznak?

TILLMANN PÉTER, Feked független polgármestere:

- Más településekhez képest viszonylag sokan regisztráltak Fekeden. Bár a 2014-es országgyűlési választások előtt számos választópolgár választotta azt az opciót, hogy csak a helyhatósági választásokra kiterjedően vetette fel magát a német nemzetiségi névjegyzékbe, mostanra elég sokakat tudtunk már meggyőzni arról, hogy a regisztrációjukat a parlamenti választásokra is kiterjesszék: a választópolgárok több mint feléről van szó.

Tillmann_wahl2018

Nyilván ehhez az arányhoz nagyban hozzájárul az is, hogy a lakosság mintegy 70%-a németnek vallja magát, és polgármesterükként én magam is e közösséghez tartozom. A mohácsi járás többi településével igen szoros a kapcsolatunk. Azt mondhatom, hogy kevés olyan falu van, ahol – nyilván az említett egységes adottságok okán is – ennyien az ügy mellé álltak.

Feked_wahl2018

A regisztrációval és a német listával kapcsolatos tájékoztatást-meggyőzést többféle úton és módon folytatjuk: rendszeresen beszélgetünk erről a képviselőtestületi üléseken, emellett lakossági fórumot, közmeghallgatást tartottunk, és a Fekedi Szülőföldünk Baráti Köre nevet viselő egyesületünk, és természetesen a német önkormányzatunk is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy minél többeket az ügy mellé állítsunk. Természetesen vannak olyanok, akik olyannyira elkötelezték magukat az egyik vagy másik politikai oldal mellett, hogy őket nem tudjuk meggyőzni.

Feked_wahl2018_2

Sajnos a tapasztalataim azt mondatják velem, hogy egyetlen politikai pártban és annak képviselőjében sem bízhatunk: mindnyájuknak csak a kampány során kellünk. Ezt nyilván az emberek is érzékelik. Éppen ezért az a véleményem, hogy mi csakis egy nemzetiségi képviselőben bízhatunk, mert ő független, nem köti a frakciófegyelem, és érti-érzi a mi problémáinkat, hiszen maga is közülünk való.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo