Új év, új célok Szomódon

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Szomód Német Nemzetiségi Önkormányzata szilveszteri-újévi programokkal búcsúztatta az ó- és köszöntötte az új évet.

DSC08041

2017. december 30-án 10. alkalommal szerveztük meg a szilveszteri túrát. A korábbi években Szomód környék látványosságait kerestük fel, idén az Agostyáni Arborétum volt az úti cél! Rozmann Hajnalka, az arborétum vezetője színvonalas, jó hangulatú sétán mutatta meg nekünk a csodálatos téli tájat. Utána a Tardosbányán található római katolikus templomot és a szlovák tájházat néztük meg. A programot a tardosi Közösségi Házban zártuk, ahol virslivel, forralt borral és teával láttak minket vendégül.

Az új évet a Szomódi Fúvószenekar koncertjével köszöntöttük!  A szomódi Művelődési Ház zsúfolásig megtelt. Búzer András NNÖ-elnök és Csákai László református lelkész köszöntője után az ovis táncosok, a Hartmann lányok, az iskolai német tánccsoport és a fúvószenekar nagy sikerű koncertje következett.

ujevi__4_2018

Az est meglepetéseként Zantleitner Ágnes elnök bejelentette az új Edelweiss Német Hagyományőrző Egyesület megalakulását. Az egyesület célja a hagyományok felkutatása, ápolása és a NNÖ munkájának segítése!

Szomódi Német Nemzetiségi Önkormányzat

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo