Emberek a kampány mögött: Surman-Majeczki Martin

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Nap mint nap számos információval szembesülünk a választásokkal kapcsolatban. De hogy vélekednek az ügyről, milyen tapasztalatokkal rendelkeznek azok, akik a háttérben, úgynevezett véleményvezérekként dolgoznak?

SURMAN-MAJECZKI MARTIN, a Magyarországi Német Fiatalok Közösségének (GJU) alelnöke

- Magyarországi német fiatalként és a GJU alelnökeként természetesen szívügyem, hogy teljes jogú német képviselőt delegáljunk a magyar parlamentbe. Ifjúsági szervezetünk berkeiben a választások ügyét mindvégig prioritásként kezeltük, de most, hogy a rég kitűzött célunk már csupán karnyújtásnyira van, még határozottabban igyekszünk arra ösztönözni a magyarországi német fiatalokat, hogy vetessék fel magukat a német nemzetiségi névjegyzékbe.

Martin_Surman-Majeczki_wahl2018

Mindenekelőtt a GJU nagyobb rendezvényein, valamint a közösségi oldalakon van lehetőségünk hirdetni a regisztrációt, illetve felajánlani a segítségünket, amennyiben kérdések merülnek fel. Nagyon sok fiatalt sikerült már elérnünk és mobilizálnunk, de ez a szám még tovább növelhető.

Felvettem a kapcsolatot a GJU valamennyi baráti körével, és az ő segítségüket is kértem a kampányoláshoz. Egyes baráti körök igazán szép eredményekkel büszkélkedhetnek: az újhartyáni – amelynek alelnöke vagyok – szinte összes tagja és azok szülei is regisztráltatták magukat. Remélem, minél több tagszervezetünk kész arra, hogy az adott településen aktívan támogassa a német nemzetiségi választási kampányt. Március elején, a GJU első kooperációs hétvégéjén, amelyet Újhartyánban tartunk, szintén kiemelten foglalkozunk a témával. Többek közt arról is szó lesz, hogy hogyan tudunk egységesen és még hatékonyabban fellépni ahhoz, hogy helyi szinten még több fiatalt állíthassunk magunk mellé.

Úgy gondolom, világosan tudatnunk kell a fiatalokkal, hogy a 2018-as országgyűlési választások nagyban befolyásolják népcsoportunk jövőjét. Történelmi pillanat előtt állunk, amely mindannyiunk életét – de különösen a miénket, magyarországi német fiatalokét –befolyásolja. Arról döntünk, hogy – számos európai kisebbséghez hasonlóan – szeretnénk-e a legmagasabb szinten képviseltetni magunkat, mégpedig szavazati joggal. És döntünk nemzetiségünk fennmaradásáról és a többségi nemzet által való megbecsüléséről is, vagy pedig arról, hogy a bizonytalan jövőt és a lehetséges asszimilációt választjuk.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo