Flashmob is segítette a magyarországi németek kampánycéljait

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A fiatalok is szeretnék,
hogy a nemzetiség képviselőt juttasson a Parlamentbe

Figyelemfelkeltő villámcsődület helyszíne volt március 9-én kora este a budapesti Hősök tere. A flashmobot a Magyarországi Német Fiatalok Közössége és a német nemzetiségi ifjúságnak szóló közösségi oldal, a SVUNG csapata szervezte. A megmozdulással egyrészt a Minority Safepack kezdeményezést népszerűsítették, de a fő cél a magyarországi németek országgyűlési választási kampányának támogatása volt.

Flashmob_1

A több helyről érkezett, a téren egybegyűlt fiatalok német nemzetiségi táncokat adtak elő fúvószenei kísérettel, amibe a nézőközönség is bekapcsolódhatott. Ezen túl a résztvevők megismerhették az említett kampány céljait, technikai részleteit, sőt, regisztrálhattak is a német nemzetiségi névjegyzékbe.

Radóczy Károly, a flashmob főszervezője elmondta: a nemzetiség jövője érdekében elengedhetetlennek tartják, hogy összefogással – még ilyen különleges megmozdulásokkal is – hallassák a hangjukat. Mindenkit arra biztatnak, hogy vetessék fel magukat a német nemzetiségi névjegyzékbe, majd április 8-án szavazzanak a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának listájára, hogy a közösség jelöltjét, Ritter Imrét képviselőként juttassák be a Parlamentbe. Az ugyanis a hazai németség érdekeinek hatékonyabb képviseletét, a német nemzetiségi oktatás fejlődését, a kultúra zavartalan megélését és a németországi kapcsolataik erősödését segítheti elő.

Flashmob_2

A flashmob másik célja a Minority Safepack kezdeményezés megismertetése és támogatása volt, amelynek szervezői Európa szerte egymillió aláírást szeretnének összegyűjteni azzal a céllal, hogy az Európai Unió még hatékonyabban karolja fel a nemzetiségi kisebbségek ügyét. Radóczy Károly elmondta: köszönettel tartoznak a Jakob Bleyer Gemeinschaft-nak a segítségért és az információs standért. Hangsúlyozta, a magyarországi német fiatalok fontosnak tartják, hogy a saját nemzetiségük mellett más európai nemzeti kisebbségek érdekeiért is kiálljanak, és aláírásukkal segítsék azok jogainak védelmét is.

A rendezvényre több német nemzetiségi tánccsoport és zenekar is elfogadta a felkérést, de számos érdeklődő érkezett egyénileg is, hogy demonstráljon ezen ügyek fontossága mellett. A flashmobról készült videós összeállítást a szervezők már közzétették.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo