Hivatalos: aki regisztrált, biztosan szavazhat német nemzetiségi listára

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Nyilvántartásba vették
az országos német önkormányzat 
parlamenti választási listáját

Március 1-jén nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság az országos német önkormányzat által állított nemzetiségi listát. A listán szereplő 28 jelöltet a megyei német szervezetek javasolták, így az a német közösség széles összefogását jelképezi. A listavezető Ritter Imre parlamenti szószóló.

MNOÖ_1A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata hónapok óta készül az áprilisi országgyűlési választásokra. Egyre komolyabb az esély arra, hogy a következő ciklusban már nem csupán szószóló, hanem teljes jogú képviselő állhat ki a Parlamentben hazánk második legnagyobb nemzetiségének érdekeiért. Az önkormányzat február 27-én jelentette be a német listát, miután néhány nap alatt sikeresen összegyűjtötte a listaállításhoz szükséges számú ajánlás több mint kétszeresét.

„Az elmúlt napokban örvendetes lendületet vett a regisztráció: a mai állás szerint alig kevesebb, mint 27 ezren szerepelünk a névjegyzékben” – emelte ki Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke. „A regisztráció március 23-án zárul, még van tehát némi időnk arra, hogy ezt a számot jelentősen növeljük. Most azon dolgozunk gőzerővel, hogy az előttünk álló három hétben egy utolsó nagy lendületet véve elérjük a magunknak kitűzött regisztrációs célt, és Ritter Imre valóban képviselőként lehessen tagja a következő Országgyűlésnek.”

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo