Pekeskifli-délután a Lenau Házban

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

2018. március 21-én Schneider Gábor, a Pekeskifli.blog szerzője vendégeskedett a pécsi Lenau Házban. A programon részt vevők megismerhették és kipróbálhatták a finom, friss pekeskifli sütésének fogásait. Pekeskiflit sokféleképpen lehet készíteni, a Schneider Gábor által bemutatott recept Ófaluról származik.

DSCF1909

Idősek és fiatalok egyaránt lelkesen gyúrták és formázták a tésztát a jó hangulatú összejövetelen. A kemény munkának a gyümölcsét, a ropogós kiflit, már ami maradt belőle a kóstolások után, pedig mindenki hazavitte a családnak.

Schneider Gábor Ófaluról származik, a Dunántúli napló szerkesztője. A sütés-főzés, azon belül elsősorban a sváb konyha mindig is érdekelte, nagy lelkesedéssel gyűjti a mai napig a régi recepteket, főzési technikákat, melyeket aztán örömmel ki is próbál. A pekeskifli blogot 2009-ben indította útjára, mely a Baranya megyei sváb konyha online szakácskönyve lett autentikus receptekkel, részletes technikai leírásokkal és sok fényképpel. Gábor időközben letette a szakács vizsgát és számos sváb gasztronómiai rendezvényen is részt vett.

Egy elkészítési mód >>>

Szeitz István

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo