Pinokkió: bemutatta új mesedarabját a Magyarországi Német Színház

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Március 12-én mutatta be a Magyarországi Német Színház (DBU) társulata legújabb meseelőadását: a szeretteinkért való felelősségvállalásról és az életünk értelmes örömeiről szól Pinokkió jól ismert története. A fából faragott pimasz fiúcska – édesapja szeme fénye – az otthonának, de mindenekelőtt az iskolának hátat fordítva útnak indul, hogy számtalan kalandot – szórakozást és szenvedést is – átélve megtanulja, ki és mi jelenti az igazi boldogságot.

Pinocchio_nz_1

A darab számos szerepét mindössze négy színész alakítja: Pinokkiót Paula Donner, a kis fabábu apját, Gepettót és más mellékszereplőket Boglári Tamás. Melissa Hermann és Zakariás Máté néhánypercenként változnak bölcs tücsökből rafinált rókává, vagy épp sunyi macskából jóságos tündérré.

Az ismert mesét feldolgozó előadást színvonalas színészi alakítások, egyszerű, de nagyszerű látványelemek – jelmezek, díszletek és varázslatos fényeffektek – és izgalmas zenei betétek teszik mindvégig lebilincselővé. A darab nyelvezete kettős: a németül kicsit értő kisgyerekeket a kulcsgondolatok egészen egyszerű, tőmondatokban való megfogalmazása segíti a történet megértésben, mind eközben azonban a németül jobban tudó, nagyobb gyerekek is bőven találnak benne nyelvi kihívást.

Pinocchio_nz_2

A darabot Claudia Nowotny rendezte, aki több egyéb előadás kapcsán is kötődik a szekszárdi színházhoz, sőt, egy évadon át igazgatta is a teátrumot.

Lotz Katalin, a DBU jelenlegi intendánsa arról is tájékoztatott, hogy a Pinokkiót június 8-ig minden hónapban többször is játsszák, a hivatalos műsor elérhető a www.dbu.hu oldalon: – Az előadások időpontjainak tervezésekor elsősorban az óvodai és iskolai csoportok napirendjét tartottuk szem előtt, de beterveztünk néhány 17 órai kezdéssel induló előadást is, például április 24-re, hogy lehetőséget biztosítsunk arra, hogy családok is látogathassanak bennünket. Továbbá folyamatban van a darabhoz egy játékos segédlet elkészítése is, mely áprilistól lesz letölthető a honlapunkról a Repertoár címszó alatt.

Fotók: Neue Zeitung / I. F.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo