Reagálás az Index.hu-n megjelent cikkre

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Reagálás az Index.hu
„Élesedik egy új választási szabály, amely Orbán kezére játszik”
címmel megjelent cikkére

Ritter Imre közleménye

Történelmi lehetőség előtt áll a magyarországi németség: míg a közösséget eddig szószóló képviselte az Országgyűlésben, addig az április 8-i választásokat követően már teljes jogú képviselőt juttathat a parlamentbe.

A nemzetiségi listát állító Magyarországi Németek Országos Önkormányzata kiegyensúlyozott, pozitív és sikeres kampányt folytat, amelynek keretében a média is a segítségünkre van. Március 27-én az Index.hu-n „Élesedik egy új választási szabály, amely Orbán kezére játszik” címmel megjelent azonban egy írás, amely a szerzővel folytatott telefonbeszélgetésemet összefoglalva nem a nemzetiségemért végzett közéleti tevékenységem lényegét helyezi a középpontba, illetve alkalmas lehet az általam képviselt és négy éves szószólói munkám során következetesen folytatott politika félreérthető értelmezésére. Ezért szükségesnek tartom egyértelműen leszögezni, hogy

1. Parlamenti képviselőként fő szabályként a magyarországi német nemzetiség érdekeit fogom képviselni. A nemzetiségeket közvetlenül érintő előterjesztések esetén természetesen konszenzusra törekedve a nemzetiségi bizottsággal. Azon ügyekben pedig, amelyeknek nincs közvetlen nemzetiségi vonatkozásuk, a nemzetiségekkel és nem utolsó sorban az engem jelölő szervezettel egyeztetve a mindenkori kormányhoz lojálisan kívánok eljárni, amennyiben az olyan politikát folytat, amit támogathatónak tartunk. Szó sincs tehát feltétlen kormányzati lojalitásról, mint ahogy azt az írásból többen kiolvasni vélték.

2. Köztudott rólam, hogy szülővárosomban, Budaörsön a Fidesz támogatásával önkormányzati politikus, illetve polgármesterjelölt voltam. E tevékenységemhez kötődően tagja vagyok ugyan a Fidesznek, de nyolc éve sem Budaörsön, sem a régióban, sem országosan nem vettem részt a párt semmiféle tevékenységében, illetve rendezvényén. Tagságomat tehát lényegében nyolc éve szüneteltetem. Párttagságomat a mai nappal immár formálisan is felfüggesztettem, hogy mindenféle félreértésnek elejét vegyem. Sajnálom, hogy ez idáig ezt nem tettem meg.

3. Számomra mind erkölcsileg, mind politikailag, mind érzelmileg megkérdőjelezhetetlen alapelv, hogy parlamenti munkámat pártoktól függetlenül, kizárólag a német nemzetiségi közösséget, választóimat képviselve végzem – ezt tettem az elmúlt 4 évben és fogom tenni a jövőben is.

Budaörs, 2018. március 28.

A választóim töretlen támogatásában bízva:

Ritter Imre

német nemzetiségi szószóló, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata nemzetiségi listájának vezetője

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo