A zsűri örömteli, de nehéz feladata

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Az általános iskolások regionális Német Nemzetiségi Vers- és Prózamondó Versenynek Baranyában már több mint 30 éves hagyománya van. Kezdetben – a 80-as években – Bólyban került évente megrendezésre, így idén azt is mondhatnánk, hogy „hazajöttünk“, noha a szervező 1993 óta már nem a Baranya Megyei Könyvtár, hanem a Könyvvel Anyanyelvünkért Alapítvány.

1520456368_27

A február 24-én megtartott idei versenyre 140 tanuló nevezett 21 iskolából. Mint mindig, idén is kétszer annyian jelentkeztek az alsó tagozatból (96-an), mint a felsőből. A kategóriák a szokásosak voltak: irodalmi és nyelvjárási német, ezeket pedig tovább bontottuk korosztály szerint: 1-2. osztály, 3-4. osztály, 5-6. osztály, 7-8. osztály, illetve nyelvjárásnál 1-2. osztály, 3-4. osztály és 5-8. osztály. Nagy örömünkre a nyelvjárási kategóriába idén 33 tanuló jelentkezett, több mint eddig bármikor.
18 zsűritagra hárult a nehéz feladat minden korcsoportból a legjobb ötöt, összesen 35 gyereket kiválasztani, akik régiónkat képviselhetik az országos versenyen. Örömteli, de nehéz feladat volt.

1520456365_81

Minden résztvevő oklevelet kapott, illetve az alsó tagozatosak egy füzetet könyvajánlókkal és versekkel, a felső tagozatosok pedig a Deutscher Kalender egy-egy példányát. A helyezettek ezen kívül még egy-egy német nyelvű könyvet is választhattak.

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi és Nemzetiségi Támogatások Osztálya támogatásával valósult meg. Ezúton köszönjük a Bólyi Általános Iskolának a vendégszeretetet, a Német Munkaközösség és a Német Önkormányzat tagjainak és önkénteseinknek az együttműködést.

Lászlóné Bauer Nóra

További fotók >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo