Nikolaus Lenau és Anastasius Grün: Kultúrák közvetítői

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Szimpózium a pécsi Lenau-házban

A pécsi Lenau-házban tartott különleges szimpóziumon Nikolaus Lenau és kiadója Anastasius Grün, a két rokon lélek élete és munkássága került bemutatásra. Az április 13-ai rendezvényt Dr. Ingeborg Szöllösi, a Német Kultúrfórum Kelet-Európa programmenedzsere nyitotta meg. A felvezetőt Dr. Gerner Zsuzsanna, a Pécsi Tudományegyetem Germanisztika Intézetének vezetője, a Németországi Szövetségi Köztársaság pécsi tiszteletbeli konzulasszonya tartotta.

szigriszt-brambauer

Nikolaus Lenau életéről és munkásságáról Dr. Helmut Herman Bechtel tartott egy érdekfeszítő, irodalmi példákkal színesített előadást. Ezt követően Prof. Dr. Szendi Zoltán szellemes előadásában Lenau munkásságát újabb szemszögből elemezte, számos szövegrészlettel támasztotta alá az életművet és a hatását, ezt követően Anastasius Grün jelentőségét is ismertette.

Az előadások alatti megfelelő hangulatról a Koch Valéria Iskolaközpont diákjai gondoskodtak, akik gitárkísérettel és Brambauerné Szigriszt Adrienn felkészítő tanár vezényletével Nikolaus Lenau és Anastasius Grün verseiből adtak elő.

Az irodalomkedvelő nézőközönség egy kellemes, humorral finoman fűszerezett estét élhetett át, melynek remélhetőleg hamarosan folytatása következik!

Hengl Melitta
Magyarra fordította: Szeitz István

Fotó: Brambauerné Szigriszt Adrienn

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo