Van kinek átadni a lángot

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

III. Német Nemzetiségi Ifjúsági Gála Szigetújfalun

A gyerekek – bölcsődés korútól a gimnazistáig – minden évben örömmel vesznek részt az ifjúsági gálán. Az idei április 7-én került megrendezésre. A fiatalokat Paulheim Vilmos polgármester és Tomin Jánosné Werny Anna, a Szigetújfalui Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte.

A kozonseg, das Publikum

Ezen a délutánon is a helyi és a környező településekről érkező gyermek néptánccsoportok léptek színpadra. A gálát még az ifjú harmonikások játéka, sváb és német nyelvű szavalatok gazdagították. A Csepel-sziget szívében található Szigetszentmárton, Szigetcsép és Szigetújfalu büszke arra, hogy a hagyományőrzésnek van utánpótlása és van kinek átadni a lángot.

Idén messziről érkezett vendégeket is köszönthettek a helybeliek, a Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola 1./c. és 2./d. osztályát. Osztályfőnökeik Kovácsné Toldi Ildikó és Almási Dorina örömmel hozta őket a fellépésre. A szervezők egyik legnagyobb örömére sikerült az ifjúsági gálát vendégszereplőkkel kibővíteni és ezzel színvonalasabbá tenni.

godolloi 1C osztaly, Klasse 1C aus Godollo

A rendezvény erényei közé tartozik, hogy a magyarországi németek kultúráját és összetartozását erősíti, valamint a műsorok megtekintésén és a vendéglátáson túl a gyerekeknek lehetőségük volt játszani, ismerkedni egymással. A szülők és a pedagógusok is elégedetten tértek haza.

Az ifjúsági gála főszervezői, a Magyarországi Német Népi Kultúráért Egyesület Szigetújfalu (elnök: Kosztyu Annamária, elnökhelyettes: Firnigl Zoltán) és a Szigetújfalui Német Nemzetiségi Táncegyüttes (csoportvezető: Borbély Alexandra) nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a felkészítő pedagógusok is kellő elismerésben részesüljenek. Az egyesület köszönetét fejezi ki fáradozásukért. Nélkülük sem a rendezvények, sem a magyarországi német hagyományőrzés nem valósulhatna meg.

Fiatalok es felnottek kozos tanca, der gemeinsame Tanz von Jungen und Alten

Idei fellépők:
Szigetújfalui Regenbogen Óvoda és Bölcsőde Tánccsoportja (Kaltenecker Tímea)
Szigetújfalui Gyermektáncegyüttes (Kosztyu Annamária)
Szigetszentmártoni Babszem, Csiribiri (Borbély Alexandra) és Lustige Kinder Gyermektáncegyüttes, (Kitzinger Klára)
Szigetújfalui Általános Iskola szavalói
Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola 1./c és 2./d. osztálya
Szigetújfalui Német Nemzetiségi Táncegyüttes (Borbély Alexandra)

Rendszeres fellépők még:
A Szigetcsépi Német Nemzetiségi Táncegyüttes Gyermekcsoportjai (Asókné Telek Katalin)
A Szigetcsépi Általános Iskola harmonikásai
A Szigetcsépi Általános Iskola énekkara (Ők idén az Országos Gyermeknéptánc Fesztiválon vettek részt aznap, ezért nem tudtak eljönni.)

A felnőttek kezdő és záró tánca igazi motivációt jelentett a szárnyait próbálgató ifjúság számára. Remek délutánt töltöttünk együtt.

Scherzinger Mária

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo