Balázs Fanni vitázik legjobban német nyelven hazánkban

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A soproni Balázs Fanni lett a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő magyarországi döntőjének idei győztese.

A németül legjobban vitázó négy magyar fiatal a május 30-án  tartott országos döntőben heves vitát folytatott a következő kérdésről: „Támogassa-e az állam a diplomás hiányszakmák oktatását Magyarországon?”.

gyoztesek Hutter Otto + Balazs Fanni

A vitában nem csak a jobb ténytudás volt döntő, hanem az is, hogy a résztvevők tárgyilagosan és korrekten ütköztessék a nézeteiket. Fontos volt tehát odafigyelni egymásra és megérteni az ellenkező oldal véleményét. Fel kellett tárni az esetleges ellentmondást az ellenérvekben, és meggyőzően alá kellett támasztani az álláspontokat.
Retorikai képességeiről végül Balázs Fanni, a soproni Berzsenyi Dániel Gimnázium diákja győzte meg leginkább a zsűrit. Ő és a második helyezett Hutter Ottó, a budapesti Tamási Áron Gimnázium tanulója képviselik Magyarországot szeptember 20-án a pozsonyi nemzetközi döntőben.

vita

Helyezések:
1. Balázs Fanni, Berzsenyi Dániel Gimnázium, Sopron
2. Hutter Ottó, Tamási Áron Gimnázium, Budapest
3. Kovács Domokos, Friedrich Schiller Gimnázium, Pilisvörösvár
4. Faller Júlia Janka, Osztrák Iskola, Budapest.

A projekt erősíti a vitakultúrát mint a demokrácia eszközét és támogatja az európai többnyelvűséget.
Tizenkét közép- és kelet-európai országból 150 középiskola mintegy 2500 tanulója vesz részt a Vitázik a világ ifjúsága vitavetélkedőn. Magyarországon már 2010 óta rendezik meg a vetélkedőt.

csoportkep

A Vitázik a világ ifjúsága – közép- és kelet-európai országok vetélkedője a Goethe Intézet, az Emlékezet, Felelősség és Jövő Alapítvány, a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje.

Magyarországon a projektet a Hanns-Seidel-Alapítvány, a Konrad-Adenauer-Alapítvány, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, az Andrássy Egyetem, az E.ON Hungária Zrt. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága támogatja.

Az országos döntő fővédnöke Dr. Hende Csaba, a magyar Országgyűlés alelnöke volt.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo