Közösen egy szebb jövőért

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

2018 áprilisában ünnepelte Mezőfalva/Hercegfalva alapításának 207. évfordulóját. Ezen jeles rendezvénysorozat végén, április 14-én került megrendezésre a német nemzetiségi nap a településen. A Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat a nemzetiségi tánccsoportjával közös szervezésben nagyszabású, sikeres rendezvénnyel kedveskedett az érdeklődő közönségnek.

Kozos finale, a szinpadon a Mezofalvi Nemet Nemzetisegi Tanccsoport, a szinpad elott az Adonyi Rozmaring Tanccsoport

Szombaton fél ötkor, a hagyományokhoz híven a Piac tértől zenés felvonulás indult a tornateremig, ahol kulturális est vette kezdetét. A műsor elején Troppert Mária, a nemzetiségi önkormányzat elnöke és Márok Csaba, polgármester köszöntötte a vendégeket, majd Gerlinger Tibor, az MNOÖ képviselője fejezte ki köszönetét a parlamenti választások során nyújtott nagyfokú segítségért.

Mezofalvi Nemet Nemzetisegi Gyermek Tanccsoport

A műsorban sikeresen közreműködött a dunaújvárosi Trálili zenekar, Pusztavám Község Német Nemzetiségi Énekkara, a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Gyermek- és Felnőtt Tánccsoport és a mezőfalvi Vadrózsák Asszonykórus, az adonyi Rozmaring Tánccsoport és a Szomori Német Nemzetiségi Tánccsoport. A kulturális program után sváb káposzta és sütemények kerültek az asztalra. A fergeteges hangulatról a Piac téren és a bálban is a Szomori Fiúk zenekar gondoskodott.

A szervezők minden résztvevőnek és segítőnek köszönik, hogy idén is remek hangulatban mulatozhatott minden sváb. Legyen ez a rendezvény példa arra, hogy közös és kitartó munkával, minden nehézséget le lehet győzni és őseinkhez méltóan egy szebb és jobb jövőt lehet építeni!

Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat

Fotók: Pats Krisztina

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo