Német Nap Pécsett

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Április 19-én a Pécsi Tudományegyetem a Lenau Házzal közösen Német Napot szervezett. A rendezvény elsősorban az egyetemi hallgatóságot célozta meg, azonban nyitott volt minden német nyelv és kultúra iránt érdeklődő számára.

035_NemetNap_180419_NNFoto

A Német Nap az egyetem által immár második alkalommal szervezett Nemzetközi Tavasz egyik programja, az Európai Napok zárása volt. 2017-ben, az egyetem fennállásának 650. évfordulójára szervezték meg először a rendezvényt azzal a céllal, hogy a mintegy 3800 külföldi hallgató számára lehetőséget biztosítsanak a kultúrájuk bemutatására.

004_NemetNap_180419_NNFoto

A Lenau Házat, ezáltal a magyarországi németséget idén első alkalommal kérték fel társszervezőnek, hogy ezáltal a Pécsett élő nemzetiségek is aktív részesei legyenek a projektnek. A program első részében a résztvevőknek egy városismereti versenyt kellett teljesíteniük. A téma Pécs német múltja volt. A feladatlapok német, magyar és angol nyelven is elérhetőek voltak. Az útvonal az óvároson át vezetett, mely során épületeket vagy emléktáblákat kellett megkeresni, különböző feladatokat megoldani vagy járókelőket megszólítani. A start- és célállomás a Lenau Ház volt. A délután során 14 változó összetételű, 1-4 fős csapat mérkőzött meg egymással.

021_NemetNap_180419_NNFoto

A nap zárásaként az egyetemisták egy kedvelt szórakozóhelyén, a Nappali Bárban német retró diszkó várta az érdeklődőket. A jó hangulatról az ifa-kulturmenedzser, Sandra György gondoskodott, aki a a 60-as, 70-es, 80-as és 90-es évek legjobb zenéit tette fel. Az est folyamán a táncparkett megtelt diákokkal, hallgatókkal és fiatal felnőttekkel, akik együtt énekeltek és táncoltak a slágerekre, a pop és hip-hop zenékre.

200_NemetNap_180419_NNFoto

A Német Nap egy kis ízelítővel szolgált a német kultúra sokszínűségéből és remélhetőleg a jövő évi Nemzetközi Tavaszon is lesz lehetőség a bemutatkozásra.

Tipp: Az Európai Napokat május 7-11. között az Ibero-Amerikai Napok követik, majd május 22-25. között Afrika Napokkal zárul az eseménysorozat.
További információkat az egyetem honlapján találnak >>>

Sandra György
(Foto: NNFoto)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo