Szoknyák libbenése

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Egész napos nemzetiségi fesztiválon vettek részt a szigetszentmártoni Német Nemzetiségi Ifjúsági, a Hexerei Senior és a Babszem Tánccsoportok, valamint az érdi Hanselbeck Tánccsoport tagjai. A meghívásnak örömmel tettek eleget, s táncaik színe-javát mutatták be április 29-én Ráckevén, az Ács Károly Művelődési Központ szabadtéri színpadán a közönség és más nemzetiségi csoportok előtt.

Jugendtanzgruppe Sankt Martin

A Babszem Tánccsoport méltó utánpótlást jelent az ifjúsági táncosoknak. Mindkét csoport vezetője Borbély Alexandra, aki a fiatalok műsorának összeállításakor Wenczl József „Farsangnyitó” és „Vörösvári rezgős polka”, Kovács Lajosné „Vidám svábtánc”, végül Schweininger Péter „Etwas Frisches” koreográfiáját választotta erre az alkalomra. Az utolsó táncukon az emelésekbe és a forgatásokba szinte beleszédült a közönség, a szoknyák libbenését a hölgyek apró lépésekkel és riszálással hangsúlyozták.

A Hexerei hölgyei csak saját koreográfiákat táncolnak. Műsorukra ezúttal a „Kleine Annuska”, a „Körschtahl Marsch” és a „Blumengrüße” táncokat tűzték, amelyeket Rierpl Erika tanított be nekik.

Hexerei Senior Tanzgruppe Sankt Martin (2)

Az érdi Hanselbeck Tánccsoport fiatalnak mondhatja magát, hiszen a felnőtt tánccsoport csupán egy éves múlttal rendelkezik, de már több fellépést is maguk mögött tudhatnak. Vezetőjük, Czeilinger Margit a Sternpolkára és Komárom megyei táncokra készítette fel őket.

Hanselback Tanzgruppe Erd

A fesztiválon majdnem minden nemzetiség képviseltette magát, egyes csoportok az országhatár mellől érkeztek, hogy kultúrájuk gyöngyszemeit megmutassák. Csodálatos idő, remek hangulat, nemzetiségi kavalkád jellemezte a rendezvényt.

Fotó és szöveg: Scherzinger Mária

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo