Szorgos kezek a bajai MNÁMK-ban

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Az idei TrachtTag-ra, vagyis a népviselet napjára készültek el a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának szorgalmas diákjai a saját kezűleg hímzett díszzsebkendőikkel, melyeket büszkén mutattak meg társaiknak.

Schuler beim Sticken2

Április 11-én került megrendezésre az „Emsige Hände”, vagyis „Szorgos kezek” elnevezésű rendezvénysorozat első összejövetele. A szervező célja a magyarországi németek kultúráját kreatív módon gyakorlati tevékenységek útján élményszerűen közelebb hozni a diákokhoz. Az érdeklődők – akik előzetesen jelentkeztek a rendezvényre – egy-egy csipkével körbeszegett zsebkendőt kaptak, melyen elő volt rajzolva az általuk megadott monogram. A kötetlen összejövetelen 14 érdeklődő (köztük 4 fiú!) vett részt és Mayer Istvánné szakértő irányítása mellett igyekeztek elsajátítani a hímzés technikáját. A résztvevők a zsebkendőket otthon fejezhették be és április 26-ig – vagyis egy nappal a TrachtTag előtt – kellett a zsűrinek a kész műveket bemutatni. Arra kértük őket, hogy a TrachtTag alkalmával viseljék a ruházatukon a zsebkendőket és mutassák meg a műveiket az iskolai közösségnek. A legjobbnak ítélt munkák díjazására május 3-án került sor, minden résztvevő oklevelet kapott a szorgos és szép munkájáért.

Fertige Werke der Schuler

Ez a rendezvény a kezdetét jelenti hasonló jó hangulatú összejövetelek tervezett sorának, amelyek során mindig egy meghívott szakértő vendég vezeti majd be az érdeklődőket az adott témába. A tervezett programban szerepel számos egyéb téma között a gótbetűs írás elsajátítása, rétesnyújtás, kosárfonás, bútorfestés. Csorbai Péter ötletgazda és szervező nemcsak MNÁMK-s diákokat vár a rendezvényen, hanem minden érdeklődőt szívesen lát.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo