Ez már az 5. évad volt

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Az eső sem volt akadály, mert akkor éppenséggel a Magyarországi Németek Háza rendezvénytermében került sor a bulira. A Zentrum-Programme im HdU sorozat ötödik évada a június 14-i rendezvénnyel a végéhez ért, ami kapcsán egy jó hangulatú összejövetelre került sor.

IMGP7558

A közönséget Joe Fritz jazzklarinétos és zenekara szórakoztatta. Ahogy az már megszokott, ingyenesen elvihető német nyelvű könyvek közül válogathattak az érdeklődők, hogy nyáron se maradjanak olvasmány nélkül.
Ambach Mónika, a Zentrum igazgatója köszönetet mondott a támogatóknak, partnereknek, a hűséges vendégeknek és elismerően beszélt kollégái elkötelezett munkájáról.

IMGP7579

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár 2013 óta felel a Lendvay u. 22-ben a programszervezésért. Szeptember és június között minden generáció találhat kedvére valót. A mostani évadban a kisgyerekes családok számára bábszínházi előadásokat szerveztek. Az irodalomkedvelők örömére egy estet Koch Valéria életművének szenteltek, de a Hilfsverbissima című német irodalmi alkotásokat tartalmazó hangoskönyv is itt került bemutatásra. A reformáció emlékéve alkalmából látható volt egy igen látogatott kiállítás, de az Auf dem Teppich beszélgetős sorozat keretében a St. Gerhards-Werk Ungarn is bemutatkozott a vallás és egyház témája köré épített esten. Természetesen történelmi témákról is szó volt, mint például a malenkij robotról. Ehhez kapcsolódóan egy filmbemutató került megszervezésre. Az idei évi parlamenti választásokhoz kapcsolódóan egy információs esten tudhattak meg fontos részleteket az érdeklődők. A magyarországi németek kultúrkincsének népszerűsítése érdekében pedig tarjáni hagyományőrzők adtak folklórműsort, illetve fiatal zenészek mutatták be a Liederschatztruhe című sváb kottagyűjteményt, a táncházban pedig mindenki maga is a parkettre léphetett.

IMGP7595

Ha a Műcsarnokban tartott Blickpunkt – Képek versenyét és a Művész Moziban zajlott Abgedreht!, Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnepet is ideszámoljuk, akkor az elmúlt tíz hónapban ismét több mint ezer résztvevője volt a Zentrum-rendezvényeknek. Ami nagyon örvendetes!

Most pedig kezdődik a nyári szünet, de csak ami a rendezvényeket érinti. Azonban az érdeklődők, ahogy azt már megszokhatták, nyáron is naprakész információkat olvashatnak a magyarországi németséget érintő témákról a Zentrum.hu oldalon és a Facebookon. Érdemes figyelni az intézmény YouTube-csatornáját és Instagram-oldalát is.
Szeptembertől pedig ismét nagy lendülettel folytatódik a programszervezés is a Magyarországi Németek Házában Budapesten.

Képgaléria >>>

Facebook-video >>>

〰〰〰〰〰

Szervező:
Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum)

Támogatók:
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (NEMZ-KUL-EPER-18-0398)

 

3logo

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo