Látogatóban a németek házában

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium kilencedikes diákjai látogattak el ma a Magyarországi Németek Házába, hogy megismerjék az épületben tevékenykedő intézmények munkáját.

IMGP7529

A diákokat Scherzinger Mária, a Magyarországi Német Pedagógiai Intézet oktatási referense kalauzolta körbe, aki a német nyelvtanulással kapcsolatban adott tanácsokat nekik, illetve a lezajlott parlamenti választásokkal kapcsolatban is tájékoztatta őket.
A Magyarországi Németek Könyvtárában Frei Nándor fogadta a tanulókat és ismertette a könyvtár nyújtotta lehetőségeket.

IMGP7530

Miután Sós Gabriella a Neue Zeitung tevékenységéről beszélt a fiataloknak, a rendezvényteremben ízelítőt kaptak a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum) projektjeiből. Ambach Mónika, a Zentrum-igazgatónője bemutatójában elsősorban a diákok számára is érdekes Magyarországi  Német Ifjúsági Filmünnepre helyezte a hangsúlyt és két Abgedreht! versenyfilm is levetítésre került.

20180612_111925

A Budapesten a VI. kerületben a Lendvay utca 22. szám alatt található Magyarországi Németek Házában gyakran fordulnak meg különböző csoportok, hogy több információt szerezzenek a német nemzetiségről.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo