„Schnuppertag” Gödöllőn

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Immár negyedik alkalommal rendezték meg június elsején Gödöllőn a Schnuppertag-nak nevezett nyílt napot, vagyis a német nemzetiségi családi délutánt.

2. Tanz der Klasse 1c - az 1c tanca

Meizner Sándor, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének köszöntője után helyettese, Scherzinger Mária számolt be a helyi regisztráció eredményéről, és megköszönte az idei választáson való magas részvételt. A pedagógusok, a fiatalok és a Kirchhofer Sportegyesület atlétái között talált visszhangra a választás üzenete, sajnos a szülők közül sokkal kevesebben regisztráltak, holott gyermekeik az oktatás révén a legtöbbet profitálnak mindebből. A képviselő asszony kihangsúlyozta, hogy Gödöllőben még lát bőven potenciált és a jövő évi helyhatósági választásokra fókuszálva még több lakost szeretne meggyőzni a regisztrációról.

6. Taenzer und das Orchestra- tancosok es a zenekar

Az ünnepség első részében a Petőfi Sándor Általános Iskola nemzetiségi osztályai közül az 1.c az „In der grünen Wiese” és a „Florischitta”, a 2.d a „Zipfel Mitzel” és a „Trampelpolka” s végül a 3.b és a 3.c a „Hoppsa, Schwabenliesl” és a „Jetzt geht’s los!” táncokat mutatta be. Felkészítő tanáruk Borbély Alexandra volt. Ezt követően Bobák Eszter (2.d) és Daróczi Kata (8.c) tanulók adták elő azt a verset, illetve elbeszélést, amivel szép eredményeket értek el a német nemzetiségi szavalóversenyen. Bobák Eszter bejutott a regionális fordulóba, míg Daróczi Kata a 11. helyet szerezte meg az országos döntőben.

5. Taenzer aus Sankt Martin und der Takser Spatzen - szigetszentmartoni tancosok es a Takser Spatzen zenekar

A gyerekek után a meghívott vendégek léptek fel, a Takser Spatzen zenekar és a szigetszentmártoni ifjúsági tánccsoport. Élő zenére mutatták be Wenczl József három koreográfiáját: a „Glückliches Wiedersehen polkát“, a „Szentiváni körtáncot” és a „Vörösvári rezgős polkát”.

A táncházban ugyan kevesen táncoltak, de a sült kolbászt és a sört szívesen fogyasztották féláron.

Szöveg és fotó: Scherzinger Mária

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo