Nyári tábor sváb módra

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Nagynyárádon eseménydús héttel vette kezdetét a nyári szünet. Erbné Merkler Csillának, a nagynyárádi német önkormányzat elnökének ismét támadt egy remek ötlete: június 25. és 30. között tábort szervezett a település és a szomszédos falvak gyerekeinek. A cél az volt, hogy megismerkedjenek őseik szokásaival, hagyományaival, de mindeközben jól is szórakozzanak.

cof

A programkínálat igen színes volt: Fekeden ellátogattak a tájházba. Ripszámné Werkmeiszter Rita segítségével kukoricacsuhéból babákat készítettek, amiket aztán népviseletbe öltöztettek. A kékfestő műhelyben Sárdi Jánossal saját maguknak csináltak kékfestő kendőket. A programból a zene és a tánc sem hiányozhatott. Beck László sváb dalokat, míg Erb Dorottya német nemzetiségi táncokat tanított nekik. A táborban a gyerekek mellett pedagógusok is voltak: Reisz Ildikó, Endresz Mária, Endresz Anna és Varjaskéri Henriett segédkezett a programok lebonyolításában.

cof

Az utolsó napon a résztvevők megmutatták szüleiknek és nagyszüleiknek, hogy mit is tanultak az elmúlt hat napban. A nagynyárádi nagymamák túrós rétese csábítóan finom volt ezen a délutánon, így a vidám program után mindenki teli hassal és sok élménnyel gazdagodva térhetett haza.

A sok játéknak és remek szórakozásnak hála igazán jól indult a nyári szünet. Köszönjük Nagynyárád, köszönjük Erbné Merkler Csilla!!!

Varjaskéri Henriett

(Magyarra fordította: Grund Lajos)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo