Élménydús tánctábor a Lenau Házban

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A pécsi Lenau Ház 2018. augusztus 6. és 10. között immár harmadik alkalommal szervezte meg 6 és 12 év közötti gyermekek részére a magyarországi német tánctáborát. Semmi nem jellemzi a rendezvény népszerűségét jobban, mint az a tény, hogy a szabad helyek nagyon gyorsan beteltek és egyes résztvevők már harmadszor vettek részt rajta. A gyerekeket Müller Dóra táncpedagógus, Szokolovics Kira villányi táncos és Katrin Beuss német Kulturweit-önkéntes oktatta.

A tánctábor résztvevőinek élménydús napjaik voltak / Die TeilnehmerInnen des Tanzcamps hatten erlebnisreiche Tage

Ismét színes és változatos programokkal várták a gyermekeket: Az ének és a tánc mellett számos ügyességi játék, kreatív foglalkozás és két kirándulás is gondoskodott a változatosságról. Szerdán a csoport egy élménydús napot töltött el egy magyarországi német településen, mégpedig Geresdlakon. A gyerekek sok új ismerettel gazdagodtak a magyarországi németek hagyományairól és népviseletéről és megismerték a falusi életet. A csoportot a Geresdlaki Német Önkormányzat korábbi elnöke, a helyi kiállítások kurátora, Schulteisz Józsefné kísérte. Elsőként a babamúzeumot, majd a kézműveskiállítást tekintették meg, ezt követte egy gőzgombóckészítő foglalkozás. A délutáni programot az életkornak megfelelő játékokkal és kreatív szakkörökkel gazdagították, majd zárásként megtekintették a híres mézeskalács falut.

DSCF2058

Csütörtökön a Pécsi Állatkertben járt a csoport. Az oda- és visszautat kalandosan egy kabrióbusszal tették meg. Az állatkertben professzionális vezetés várta a csapatot, melynek keretén belül számos különböző állatot etethettek és simogathattak meg.

DSCF2367

Pénteken a hét történéseinek összefoglalása következett. Egy diashow segítségével a gyermekek a rokonaik és barátaik társaságában újra átélhették az elmúlt napok történéseit. Az ezt követő előadáson pedig bemutathatták az elsajátított táncokat és lépéseket.

A gyerekek mosollyal az arcukon, új barátokkal, megszámlálhatatlan élménnyel és ismerettel gazdagodva hagyták el a Lenau Házat.

Szeitz István

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo