Mindenki megtalálta a kedvére valót a Pécsi Német Napon

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Idén kibővített programokat kínált a Koch Valéria Iskolaközpontban megtartott Pécsi Német Nap. A gazdag kulturális műsor mellett szeptember 15-én egész nap színes programok várták a látogatókat, a fiatalabbak és idősebbek is megtalálták a számításaikat.

359_Familientag_180915_NNFoto

Egy izgalmas focikupával indult a nap, mely során 11 csapat mérte össze magát felnőtt és gyermek kategóriákban. Akik nem vettek részt a sporteseményen, azok ez idő alatt felkereshették az állandó programokat. A teljesség igénye nélkül: kézművespiac, Kozármisleny és Geresdlak községek standjai, „Mesék a bőröndből“ gyermekszínház, gyereksminkelés és barkácssarok a VUK és a GJU szervezésében, ugrálóvárak, társas- és egyéb szabadidős játékok, „20 éves a VUK“ kiállítás és egy moziterem az Abgedreht! – Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnep díjnyertes filmjeivel!

405_Familientag_180915_NNFoto

A délután egy római katolikus szentmisével indult, majd gyermektáncház, az ENIGMA Trió koncertje és egy magyarországi német kvíz várta az érdeklődőket. A két és fél órás kulturális műsorban a következő csoportok léptek fel: a Koch Valéria Iskolaközpont óvodás tánccsoportjai, a pécsi Belvárosi Általános Iskola fúvószenekara és tánccsoportja, a Koch Valéria Iskolaközpont fúvószenekara, a pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola Duója, a Leőwey Gimnázium énekkara, a Fünfkirchner Tánccsoport, a Véméndi Férfikar illetve a romániai Bánátból érkező Hatzfeldi Pipacsok.

626_Familientag_180915_NNFoto

Éhesen senki nem ment haza, erről a „Stifolder Streetfood“ gondoskodott. Grillkolbász, „Leberkäse”, disznófülburger és sok hasonló finomság állt rendelkezésre a német és a magyar konyha legjavát felvonultatva. Aki pedig valami édességre vágyott, az a szomszédos kürtöskalács standot látogathatta. Nem utolsósorban, a geresdlaki asszonyok több alkalommal a híres gőzgombócukkal örvendeztették meg a vendégeket! A programot egy utcabál zárta, amin a Schnaps Zenekar gondoskodott a talpalávalóról!

A fesztivál ilyen formában első alkalommal került megrendezésre, a Baranyai Német Önkormányzatok Szövetsége, az Egyesület a Magyarországi Német Gyermekekért (VUK), az Institut für Auslandsbeziehungen (ifa), a Lenau Egyesület, a Magyarországi Német Fiatalok Közössége (GJU) és a Pécsi Német Önkormányzat közös szervezésében. A rendezvényt tárgyi nyereményekkel a Convergys Hungary Kft illetve a helyszín biztosításával a Koch Valéria Iskolaközpont támogatta.

Sandra György
fordította: Szeitz István

Fotóalbum >>>
Fotók: Hubay József

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo