Baranya és a „fővárosa” Pécs

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Október 25-én került sor a pécsi Lenau-házban Tám László előadására, melyen régi és új fotói segítségével új szemszögből mutatta be Baranyát és annak „fővárosát”, Pécset. A fotóművész megszámlálhatatlan számú felvételt készített a templomokról, a tájakról, a településekről és az ünnepségekről az elmúlt évtizedekben. Ezekből a képekből készült egy válogatással.

080_TamLaszlo_181025_NNFoto

Az előadást három tematikus részre osztotta. Az első harmadban „Baranyai hangulatok” címmel Baranya csodaszép tájait barangolhattuk be. A számos tájképpel, a Baranyai-dombsággal és a szőlők csendéletével harmonizált a sváb települések világa. A képösszeállításban hangsúlyos szerepet játszottak a keresztény templomok és a zsinagóga bemutatása.

A második összeállításban először Pécs templomait láthattuk légi felvételeken. Ehhez szervesen kapcsolódva az 1009-ben alapított Pécsi Egyházmegye címereinek történetét, átalakulásait mutatta be egy képsorozaton keresztül, melyet az 1780-ban szabad királyi várossá nyilvánított Pécs címerének története követett. Az összeállítást a 2009-ben az 1000 éves Pécsi Egyházmegye fennállása alkalmából rendezett millenniumi ünnepség fotósorozata zárta.

Az utolsó témakör a 2010-es EKF talán leglátványosabb produkcióját hozta vissza egy képriport formájában. A spanyol Grupo Puja! légi akrobaták lélegzetelállító műsorát.

Szeitz István

Légi felvételek: Tám László
Rendezvényfotók: Hubay József/NNFoto

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo