Ha vannak gyökereink, szárnyakat is adhatunk

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Hagyományos őszi rendezvényét tartotta a Fővárosi Német Önkormányzat 2018. szeptember 28-án. A Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégiumban megtartott Budapesti Németek Európa-napjával egybekötve került sor a fővárosi német iskolák és óvodák ünnepélyes tanévnyitójára is.

20180928_173401

Bárkányi Judit FNÖ-elnök köszöntője után Schubert Olívia, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke tartott ünnepi beszédet. Emlékeztetett arra, hogy milyen fontos volt elődjének, Heinek Ottónak, hogy az országos német önkormányzat egy budapesti gimnáziumnak is a fenntartója legyen. Az MNOÖ olyan környezetet kíván teremteni a tanulóknak, ahol testközelből ismerkedhetnek meg a német hagyományokkal, a magyarországi németséggel, ahol otthon érezhetik magukat. Ezek nem csupán a német önkormányzathoz tartozó iskolák alapeszméi, hanem mindazoké is, ahol nemzetiségi oktatás folyik. Ez a környezet egy erős hátteret biztosít, olyan gyökereket ad, amikre építeni lehet. 
- Ha vannak gyökereink, szárnyakat is adhatunk – utalt az elnökasszony az MNOÖ nevelési, oktatási és közművelődési programjára.

20180928_171247_HDR

Az ünnepség folyamán a Tamási Áron Gimnázium, a Pannónia Általános Iskola, az Első Óbudai Általános Iskola és a DNG diákjai is felléptek.

20180928_173308_HDR

A rendezvényen átadták Az év német pedagógusa 2018 kitüntetést, mellyel idén három pedagógus – Koródi Csilla, Meskó Gyula, Tüttőné Rácz Éva – elhivatott munkásságát ismerték el, illetve köszöntötték a DNG és a Tamási Áron Gimnázium azon diákjait, akik ebben a tanévben nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjban részesülnek.

Grund Lajos

A pedagógusok német nyelvű méltatásait itt olvashatják >>>

***

Az ösztöndíjasok:

Kovács Bence, Szmodis Anna, Törő Anna Nina, Nagy Adrienn – Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium

20180928_174331

Fazekas Ella Rozália, Nadj Dorottya, Balog Nóra, Váradi Kevin, Komlódi Eszter, Kémenes Zsuzsanna, Pásztói Zsanna Róza, Pétervári Beáta, Saskó Andrea, Payer Péter – Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo